10. kolo
04.11.2023 15:30 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Noah Weißhaupt (© AFP)

Gladbach se ani po dvou dekádách nedočkal. Heroická stíhací jízda vynesla Freiburgu bod

Fotbalisté Mönchengladbachu remizovali v 10. kole nejvyšší německé soutěže na hřišti Freiburgu 3:3. Hříbata přitom po třech gólech z úvodní půle sahala po první bundesligové výhře ze stadionu tohoto soupeře od roku 2002, jenže v 71. minutě nejprve snížil Noah Weisshaupt a v nastavení srovnal z penalty Vincenzo Grifo. Po snižující trefě prvního jmenovaného se na trávník dostal i Čech Tomáš Čvančara.

Freiburg prožil začátek sezony jako na houpačce, ke cti mu však sloužilo, že v ligové soutěži potkal už prakticky všechny favority. Zápolil s nimi sice výhradně neúspěšně, nicméně porážky z pozice outsidera nebolely tolik jako ta poslední pohárová s Paderbornem. Ve stejné fázi DFB Pokalu Gladbach potkal Heidenheim, který nakonec v rozmezí několika dnů porazil v součtu s Bundesligou už podruhé. Dvěma góly se na tom podílel Jordan Siebatcheu.

Již po minutě hry propadl centr zprava až k volnému Merlinu Röhlovi, ten ale z bezprostřední blízkosti hostujícího Moritze Nicolase nepřekonal. Následně o sobě dal v rozmezí 60 vteřin hned dvakrát vědět Lucas Höler. Útočník Freiburgu sice nejprve spálil stoprocentní šanci, když nedokázal procpat míč do odkryté sítě, o pár okamžiků později už však v podobné situaci nezaváhal a pohodlně doklepl Röhlovu přihrávku do prázdné brány. Ještě před půlhodinou zápasu ale Hříbata skóre otočila. Na přesně hlavičkujícího Siebatcheua totiž o čtyři minuty později navázal Alassane Pléa. Zkušený Francouz převzal balon u půlicí čáry a skrz rozhozenou obranu soupeře si došel až pro čtvrtý gól v sezoně. V závěru poločasu ještě náskok Borussie z penalty navýšil Julian Weigl.

Po změně stran tempo dramatického duelu lehce opadlo a šancí výrazně ubylo. Až v 65. minutě vypálil tvrdý projektil z hranice šestnáctky Robin Hack, prostor u bližší tyče si ale výborným zákrokem ustrážil Noah Atubolu. Krátce nato utkání zdramatizoval parádní ranou pod břevno Weisshaupt, jenž se trefil po dvou bezgólových sezonách. V 86. minutě se nepodařilo vyrovnat Michaelu Gregoritschovi, jeho pokus totiž zastavil těsně před brankovou čarou pohotovým zákrokem jeden z bránících hráčů. Nakonec ale domácí bod přece jen získali díky proměněné Grifově penaltě z nastaveného času.

Poprvé v sezoně tak byli diváci ve Freiburgu svědky remízy. Bádenský celek se v příštím kole 12. listopadu představí v Lipsku, Mönchengladbach o dva dny dříve přivítá Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele