15. kolo
16.12.2023 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavující Mohamed Simakan (© AFP)

Potenciální derniéra se Forsbergovi snově vydařila. Diváky v Lipsku potěšil vítězným gólem

Hráči Lipska porazili v 15. kole Bundesligy před vlastními fanoušky Hoffenheim 3:1. Domácí dokázali velkou herní převahu v první půli využít k jediné trefě, když se po půlhodině prosadil obránce Lukas Klostermann. Modrobílí ale ještě před pauzou vyrovnali zásluhou přesné hlavičky Ozana Kabaka. Po hodině hry ovšem nastoupila klubová legenda Emil Forsberg, jenž po chvíli strávené na trávníku vstřelil vítězný gól týmu ze Saska.

Švédský hráč se tak možná symbolicky rozloučil s Lipskem, odkud by měl v zimě zamířit do Spojených států, kde má nově reprezentovat Červené býky z New Yorku. Pavel Kadeřábek odehrál na pravém kraji zálohy Hoffe téměř celé utkání.

Obě mužstva mohla být s dosavadním počínáním v Bundeslize vcelku spokojená, neboť se před tímto kolem nacházela na pohárových příčkách. O něco lépe si vedlo ambiciózní Lipsko, které se po výhře 3:2 nad oslabeným Dortmundem dotáhlo ke druhému Bayernu na rozdíl pouhých tří bodů. Minulý víkend se ale zadařilo také hostům. Ti si proti Bochumi připsali první vítězství od konce října. Vzájemná bilance však hovořila jasně pro Býky, kteří s Hoffenheimem padli od dubna 2018 pouze jednou.

Úvod střetnutí se odehrával jasně v režii domácích fotbalistů, jejichž několikaminutový zámek před vápnem Hoffe vyústil ve dva nadějné pokusy Xaviho Simonse. Tím prvním mladý Nizozemec branku těsně přestřelil a krátce nato razantní ranou pouze vyprášil rukavice Olivera Baumanna. Když to nešlo ze hry, pomohli si Býci standardní situací. Ve 34. minutě se balon se štěstím odrazil k volnému Klostermannovi, který měl zblízka cestu do sítě otevřenou. Náskok domácích mohl být o chvíli později ještě výraznější, jenže jak technický pokus Simonse, tak hlavičku Christopha Baumgartnera zlikvidoval Baumann. Šok v Red Bull Areně přišel krátce před pauzou, kdy nepřesvědčivého výběhu Janise Blaswicha využil po centru z přímého kopu Kabak, který hlavou srovnal.

Nejaktivnější muž na trávníku Simons mohl Býky poslat zpět do vedení po návratu z kabin, jeho střela zpoza šestnáctky však pouze rozezněla Baumannovu levou tyč. Tlak domácích následně značně opadl, z čehož mohl Hoffenheim těžit v 68. minutě, hlavičku Antona Stacha ale reflexivně vyrazil Blaswich. Hosty nevyužitá možnost musela mrzet, jelikož o chvíli později rozradostnil domácí fanoušky střídající Forsberg, který zužitkoval přihrávku Loïse Opendy. Ještě veseleji bylo v Lipsku tři minuty poté. Forsberg tentokrát s přispěním Baumanna trefil břevno, míč se však příhodně odrazil k Mohamedu Simakanovi, jenž ho uklidil do sítě a dopřál domácím klidný závěr.

Lipsko tak oblíbeného soupeře opět porazilo a zapsalo tři body. V posledním kole před krátkou zimní pauzou zavítá 19. prosince do Brém, Hoffenheim doma vyzve ve stejný den Darmstadt.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele