18. kolo
20.01.2024 18:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Nathan Tella (© AFP)

Leverkusenu vynesl výhru další drtivý finiš. Schicka v dějišti Eura zastoupili góloví beci

Fotbalisté Leverkusenu brankou z nastavení porazili v ostře sledovaném duelu 18. kola Bundesligy Lipsko 3:2 a upevnili si pozici v čele tabulky. Atraktivní utkání načal už v sedmé minutě ve výborné formě hrající Xavi Simons, a ačkoliv se Býci vrátili po soupeřově vyrovnání zpět do vedení, poslední slovo měli Die Werkself, konkrétně pak jejich obránci. Nejprve se po rohovém kopu prosadil Jonathan Tah a v nastaveném čase zařídil Farmaceutům po stejné standardní situaci další vítězství Piero Hincapié. Z českých reprezentantů se v dějišti jednoho ze zápasů národního týmu na blížícím se Euru od úvodních minut představil jen Patrik Schick.

Bayer prošel první polovinou ročníku bez jediné porážky a krátkou zimní přestávku strávil na vedoucí pozici. To se mu stalo teprve potřetí v historii, v žádném z předchozích případů však titul na konci sezony neslavil. Tentokrát se Leverkusenu po vydřené výhře nad Augsburgem postavilo do cesty Lipsko, které chtělo napravit zaváhání s Frankfurtem z úvodního duelu nového roku.

K naplnění tohoto plánu nakročila družina Marca Roseho v samém úvodu třaskavého klání. V sedmé minutě se totiž po famózním uvolnění prosadil přesnou ranou z otočky Simons a zaslouženě poslal Die Roten Bullen do vedení. Další rána pro Leverkusen přišla po půlhodině hry, kdy musel kvůli zranění střídat Jeremie Frimpong. Tlak Lipska ovšem následně mírně opadl a také Farmaceuti začali vystrkovat ofenzivní růžky. Trápila je ale nepřesná koncovka, kvůli které odcházeli do kabin bez střely na bránu.

To se změnilo prakticky hned po pauze, kdy Alejandro Grimaldo narýsoval milimetrový pas skrz malé vápno Nathanu Tellovi, jenž ranou do odkryté sítě pohodlně vyrovnal. Otočku ve skóre měl na kopačce Florian Wirtz, nebezpečnou střelu mladého Němce ale vytáhl Janis Blaswich na roh. Jeho rozehrávku Bayer nevídaně zpackal, a poslal tak Býky do protiútoku, který po přihrávce Daniho Olma gólově zakončil Loïs Openda. Svěřenci Xabiho Alonsa však na trefu domácích znovu našli odpověď. Rohový kop se jim tentokrát povedl na výbornou, centr Jonase Hofmanna totiž poslal hlavou do sítě Tah. Leverkusen se s bodem nechtěl spokojit a nakonec se po drtivém závěru radoval z výhry. V nastavení se k centru od rohového praporku protlačil Hincapié a v pádu rozhodl o triumfu Bayeru.

Leverkusen tak i po polovině soutěže zůstal na vítězné vlně. V příštím kole hostí 27. ledna Mönchengladbach, Lipsko ve stejný den zamíří na stadion Stuttgartu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (3)

Přidat komentář
oli9

0:2

Reagovat
DidusIneptus

Vypadá to po 1.polocase takhle: Lipsko se rozhodlo dohnat Bayern a stát se mistrem ligy! Bayer je v tomhle zápase budižkničemu. Bayer je zkrátka v rolí otloukánka. Je líný, otrávený, hra ho nebaví, zdržuje hru, brání stav 0:1 aby to neskončilo rychtou, mouchy snezte si mě, Lipsko se fotbalem baví, soupeře drtí, je si vědomé, že je lepší a že titul by jim slušel víc než Bayeru, a má čistou pravdu. Lipsko si jde za titulem! Má lepší hráče a celý tým než Bayer. Bayer už za pár dní nebude v tabulce první. A půjde to s ním od 10 k 5, vlastně od prvního místa k osmému. Kéž by se to stalo! Protože to, co dneska předvádí v Lipsku je hnůj! Všichni jeho příznivci mají na něj vztek, protože první tým tabulky nehraje vůbec tak, jak se na první tým tabulky sluší! A je úplně jedno jestli proti nim stojí Lipsko nebo Bayern! První tým tabulky musí porazit každýho, ať je to doma, nebo venku!

Reagovat
DidusIneptus

Nervy drásající zápas! Bayer Rázná a důrazná domluva trenéra o přestávce zabrala! Bayer se nutně vzpamatoval a zápas otočil! Hincapie trenér tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele