23. kolo
25.02.2024 19:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Za povzbuzeným Freiburgem se na německé scéně zavřela opona úderem Engelse

Augsburg vyhrál ve 23. kole Bundesligy před vlastními fanoušky nad Freiburgem 2:1 a připsal si teprve druhé vítězství z posledních 10 duelů. O úvodní zásah se postaral už v 19. minutě z pokutového kopu kanonýr Vincenzo Grifo, jenž si penaltu zároveň sám vybojoval. Následná vyčkávací taktika se ovšem hostům nevyplatila, protože ve druhé půli srovnal Felix Uduokhai a o třech bodech pro domácí rozhodl Arne Engels.

Freiburg se po nevydařených duelech v německé nejvyšší soutěži vybičoval k obratu v Evropské lize, kde po pozdním vyrovnání a zásahu v prodloužení vyřadil Lens. Také minulý ligový zápas s Frankfurtem zachraňovali černobílí na poslední chvíli, když jim ke konci zajistil alespoň remízu bývalý hráč Augsburgu Michael Gregoritsch. Bavory držel nad vodou jejich nejlepší střelec Ermedin Demirovič, jenž se v posledních čtyřech kolech vyšvihl čtyřmi trefami.

Domácí vletěli do utkání s velkou vervou a už po třech minutách klidně mohli vést, kdyby Iago z krkolomné pozice netrefil jen tyč. Freiburg vystrčil růžky krátce po čtvrthodině hry, kdy Grifo i s menší hereckou etudou vybojoval penaltu, kterou sám bezpečně proměnil do protipohybu gólmana. Od té chvíle se hra výrazně zklidnila a v obou vápnech se žádné vzrušení dlouho nekonalo. Ospalý průběh utkání narušil až pokus Rubéna Vargase z přímého kopu, proti němuž se vytáhl Noah Atubolu. Nad bránou následně skončila i rána Demiroviče.

Ačkoliv to nevypadalo příliš pravděpodobně, po změně stran se oba týmy po hřišti dlouho pohybovaly v ještě klidnějším tempu než v prvním dějství. Skórovat mohl krátce po hodině hry hostující Ricu Dóan, jehož zakončení ve skluzu prosvištělo těsně vedle branky. Až v 71. minutě se dalo hovořit o příležitosti hráčů v bílých dresech, když Demirovič hlavičkou pořádně prověřil Atubolua. Tento moment Augsburg nastartoval, protože záhy se 21letý gólman opět proletěl vzduchem po akrobatickém zakončení Phillipa Tietze, na dorážku Uduokhaie už ovšem nedosáhl. Hosté na tuto situaci nebyli zdaleka připraveni a záhy inkasovali ještě jednou, když Engels využil nepozornosti defenzivy a přízemní ranou rozhodl. V závěru navíc Atubolu zase podržel svůj tým, jelikož vyrazil na tyč pokus Arneho Maiera.

Augsburg tak na svém stadionu po šesti letech opět udolal Freiburg. Další zápas jej čeká 2. března, kdy zamíří na trávník Darmstadtu. Černobílí přivítají o den dříve Bayern.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele