17. kolo
13.01.2024 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ansgar Knauff (© AFP)

Našlapaný útok Lipska se utopil v pastech frankfurtského brankáře Trappa

Frankfurt se postaral v 17. kole Bundesligy o překvapení a zvítězil v Lipsku 1:0. Eintracht šokoval favorita hned v sedmé minutě, kdy bleskovou akci přesně zakončil Ansgar Knauff. Zaskočení domácí dlouho nemohli zachytit tempo duelu, postupem času však přece jen pevně přebrali jeho taktovku, avšak vyrovnání se nedočkali. Bylo tomu tak i kvůli spáleným šancím Loïse Opendy, jehož hned několikrát vychytal Kevin Trapp. Vůbec poprvé v historii tak vzájemné střetnutí ovládl tým vedený jako hostující.

V Lipsku doufali, že jim domácí forma z konce roku 2023 vydrží i do toho nového. Býci v Red Bull Areně vyhráli v šesti soutěžních duelech v řadě, přičemž ten poslední proti Hoffenheimu měl zvláštní příchuť v podobě loučení s dlouholetou oporou Emilem Forsbergem. Prakticky zrcadlově odlišně vypadaly venkovní výsledky Frankfurtu, který vycouval z nákupu plzeňského Rafia Durosinmiho a angažoval Sašu Kalajdžiče z Wolves.

Vytáhlý Rakušan se po návratu do Bundesligy okamžitě objevil v základní sestavě, úvodní gólovou akci ale nechal na svých spoluhráčích. Na levé straně se balonu chopil Niels Nkounkou a exkluzivním pasem skrz vápno našel Knauffa, jenž pohotovou ranou do horní části brány otevřel skóre. Ofenzivním talentem nabití domácí se na hřišti dlouho rozkoukávali. Kapitán Eintrachtu Trapp musel do akce až s blížící se poločasovou přestávkou, když se na něj hnal Openda. Belgický kanonýr ale prováhal nejlepší moment zakončit a devítinásobného německého reprezentanta nepřekonal.

Bývalý střelec Lens neprokázal svou pověst ani bleskově po změně stran, kdy po chytrém přiťuknutí od Xaviho Simonse slabší levačkou přestřelil. Chuť útočit ale Opendu neopouštěla, jenže i jeho hlavičku z 65. minuty si Trapp bez potíží pohlídal. Kolegy zodpovědné za střílení gólů následně toužil zastoupit pravý bek Benjamin Henrichs, ani jeho prudký projektil z úhlu mířící na bližší tyč však kýžené vyrovnání nepřinesl.

Lipsko tak v domácí jízdě ze závěru nedávno skončeného roku nepokračovalo a nezískalo ani bod. V příštím kole přivítá 20. ledna Leverkusen, Frankfurt se tentýž den představí v Darmstadtu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele