3. kolo
03.09.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Eintrachtu (© AFP)

Frankfurt proti Kolínu dlouho strádal, bod v Deutsche Bank Parku ustrážil Nkounkou

Fotbalisté Frankfurtu remizovali ve třetím kole Bundesligy na vlastním hřišti s Kolínem nad Rýnem 1:1. Klíčovým okamžikem první půle se stala penalta z 43. minuty. Tu s ledovým klidem proměnil kapitán a dlouholetá opora Kozlů Florian Kainz. Domácí nemohli dlouho najít na obranu Kozlů recept. Když už se zdálo, že tým z bankovní metropole Evropy padne, přispěchal s vyrovnávací trefou nově příchozí Niels Nkounkou.

Kolín nad Rýnem v úvodních dvou kolech nezískal po těsných prohrách s Dortmundem a Wolfsburgem ani bod. O poznání lépe na tom byl Eintracht, jenž po skalpu Darmstadtu zaznamenal remízu s Mohučí. V médiích se však místo formy Frankfurtu řešila situace kolem Randala Kolo Muaniho. Francouzský útočník se totiž snažil vynutit si přestup do PSG a odmítal s Orly dokonce i trénovat. Dotáhnout svůj přesun do Ligue 1 stihl 24letý útočník na poslední chvíli, a pro zápas s Kozly tak už nebyl domácím k dispozici.

V úvodní opatrné fázi byla na obou týmech znát snaha držet co nejvíce míč na svých kopačkách, ale žádné šance se ani na jedné straně nezrodily. V 17. minutě upadl v pokutovém území domácí Omar Marmoush, ani přes četné protesty však rozhodčí penaltu neodpískal. Na první střelu si fanoušci v Deutsche Bank Parku museli počkat až do 24. minuty, Junior Dina Ebimbe ovšem svým slabým pokusem Marvina Schwäbeho nezaskočil. Ve 42. minutě spadl v pokutovém území Eric Martel, kterého poslal k zemi Philipp Max, a Kozlové tak měli k dispozici penaltu. K té se postavil Florian Kainz a střelou do nahoru doprostřed se nemýlil.

Po změně stran se v 53. minutě dostali do šance Orli. Střela Marmoushe však byla zblokována na rohový kop. V 74. minutě se k hlavičce po rohovém kopu propracoval opět Marmoush, ale ani tentokrát se jeho pokus mezi tři tyče nevešel. Další rohový kop měli svěřenci Dina Toppmöllera k dispozici o tři minuty později. Po něm následovala střela Jessica Ngankama, jenže i ta byla sražena na rohový kop. V 87. minutě se již domácí příznivci radovat mohli. Nkounkou obdržel ve vápně přihrávku a poslal míč přesně na zadní tyč.

Frankfurt tak udržel neporazitelnost, získal však do tabulky pouze bod. V dalším kole jej 16. září čeká souboj s Bochumí, Kolín se ve stejný den střetne s Hoffenheimem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele