21. kolo
09.02.2024 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

BVB se po ukázkové spolupráci útočného tandemu znovu naladilo na gólovou vlnu

Dortmund zvítězil ve 21. kole Bundesligy před vlastními fanoušky nad Freiburgem 3:0. Skóre otevřel v 16. minutě krásným gólem pod břevno Donyell Malen. Po několikaminutových protestech proti vstupu zahraničních investorů do německého fotbalu využil nizozemský rychlík dlouhého nastavení prvního poločasu a ještě před odchodem do kabin vedení zvýšil. Bývalý útočník PSV či Arsenalu ale nebyl jediný, kdo v zápase zazářil, jelikož obě přesné trefy mu na zlatém podnose naservíroval jeho ofenzivní kolega a zároveň střelec třetí branky Niclas Füllkrug.

Borussii v minulém kole scházely opory základní sestavy a na její hře i konečném výsledku to bylo znát. V Heidenheimu toho svěřenci Edina Terziče mnoho nevymysleli a po rekordních 146 zápasech v řadě se tak stalo, že na konci bundesligového utkání BVB svítily na tabuli dvě nuly. Předešlý duel nevyšel ani Freiburgu, který ztratil naději na body už po hrůzných 18 minutách hry.

O první zajímavé momenty se postaral nizozemský šikula Malen, jenž pohledným zakončením nůžkami prověřil gólmana Noaha Atubolua. O chvíli později se již 25letý útočník nemýlil, když si ve vápně připravil balon na pravačku a tvrdou střelou vymetl šibenici. Další ranou pro Freiburg bylo zranění Manuela Guldeho, který se zařadil na marodku k dalším dvěma stoperům bádenského celku.

Poté fanoušci Borussie duel na několik minut přerušili, když na protest proti německé asociaci naházeli na trávník čokoládové mince a tenisáky. Zejména kvůli tomu se nastavovalo dlouhých 12 minut, v nichž si vzal po skvělé práci Füllkruga hlavní slovo opět Malen, na jehož křižnou střelu na vzdálenější tyč Atubolu nedosáhl.

Německý gólman s nigerijskými kořeny měl napilno i krátce po startu druhé půle, kdy jej pokusem zpoza vápna pořádně protáhl Jamie Bynoe-Gittens. Dortmund na trávníku dominoval a zanedlouho si Füllkrug vytvořil po svižné kombinaci další tutovku, kterou opět zažehnal reflexivním zákrokem Atubolu.

Brankář Freiburgu se stal jednoznačným hrdinou druhého dějství, protože se zaskvěl fantastickým skokem i proti hlavičce Marca Reuse. Při dělovce Iana Maatsena mu zase pomohla tyč. Hosté přežili řadu příležitostí BVB, přesto nakonec ještě jednou inkasovali, když přesně zamířil hlavičkující Füllkrug.

Dortmund tak vyhrál i druhý domácí duel v tomto kalendářním roce. V dalším kole se utká 17. února s Wolfsburgem, Freiburg se o den později střetne s Frankfurtem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele