31. kolo
27.04.2024 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Mnichov dostává stříbrný lesk, Frankfurt sestřelil po rekordu toužící Kane

Hráči Bayernu Mnichov zvítězili ve 31. kole Bundesligy nad Frankfurtem 2:1. Nositelem domácího úspěchu se bez většího překvapení stal Harry Kane, jenž nejprve brzy otevřel skóre a po změně stran z pokutového kopu vstřelil také vítězný gól. Trefy anglického ostrostřelce pomohly Bavorům nejen k větší naději na druhou příčku, ale taky jim zprostředkovaly lepší naladění pro nejdůležitější zápasy ročníku, které pro Mnichovské představuje dvojutkání semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Výkon z Berlína, kde Bavoři rozstříleli Union 5:1, připomínal ten Bayern, který všichni před sezonou očekávali. Takových představení však bylo v celém ročníku poskrovnu, a tak Die Roten přenechali titul Leverkusenu. Nadále ovšem měli o co hrát. V domácí soutěži je mohla hnát třeba snaha Kanea překonat střelecký rekord Roberta Lewandovského, k tomu mu však chybělo ještě devět gólů.

Neuběhlo však ani 10 minut hry a kapitán anglické reprezentace stáhl náskok svého polského předchůdce o jednu branku. Hosté předvedli uprostřed hřiště nedorozumění v rozehrávce, čehož využil Konrad Laimer a po samostatném úniku předložil míč právě Kaneovi, jenž snadno skóroval. Odpověď Orlů na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Ve 23. minutě přešel Hugo Ekitike přes dva bránící hráče a krouceným projektilem zpoza vápna překonal Manuela Neuera. Bavorům mohl vrátit náskok prakticky okamžitě Thomas Müller, jeho pokus z velkého úhlu ale proskákal jen podél brankové čáry. Blízko gólu byl těsně před odchodem do šaten i Raphaël Guerreiro, jenž se pokusil srazit Müllerovu přihrávku do branky. Od Kevina Trappa se však míč otiskl jen o tyč Frankfurtu.

Zhruba po hodině hry ve vlastním vápně fauloval Robin Koch nabíhajícího Müllera a kopala se penalta. Té se podle očekávání chopil Kane a přesnou ranou ukrojil další kus z Lewandovského rekordu. Tento moment dostal domácího favorita do sedla, ze kterého už neslezl. Bayern na hřišti dominoval, měl převahu v počtu střel i držení míče, pojistku se mu už však přidat nepoštěstilo. Orli ovšem vůbec nepůsobili dojmem, že by s vývojem střetnutí chtěli něco udělat, a do úspěšného konce tak duel dovedli Die Roten.

Bayernu se tak podařilo poprvé od přelomu ledna a února získat tři ligové výhry v řadě. V příštím kole se představí 4. května ve Stuttgartu, Frankfurt přivítá o den později Leverkusen.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gerd 13

Laimer tam projel jak tank! Nádhera!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele