16. kolo
20.12.2023 20:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Schick rozehnal obavy Leverkusenu z Afrického poháru. Bochum sestřelil hattrickem do půle

Fotbalisté Leverkusenu porazili v 16. kole Bundesligy na svém stadionu Bochum 4:0. Kouč lídra soutěže Xabi Alonso se rozhodl nenasadit do základní sestavy opory mužstva, které od ledna čeká až měsíční zápolení v Poháru afrických národů. Místo Victora Boniface ukázal na Patrika Schicka a ten se mu odvděčil už v prvním poločase třemi góly, v ligovém utkání se přitom od úvodního hvizdu představil poprvé od 15. října 2022. Ze Schickových kolegů z české reprezentace zasáhl do duelu také Adam Hložek, jenž nastoupil v 73. minutě.

Leverkusen mohl ukončit podzimní část sezony bez jediné porážky, k čemuž mu stačilo "jen" neprohrát s Bochumí, která dosud dokázala ve venkovních duelech překonat pouze poslední Darmstadt. Domácí se mohli opět spolehnout na svá ofenzivní esa, opomíjená ovšem nesměla zůstat ani defenziva Bayeru. Ta totiž inkasovala pouze 12krát, což bylo nejméně z celé Bundesligy. Tentokrát v ní ovšem došlo k personálním změnám, jelikož se Alonso připravoval na odjezd několika hráčů na Pohár afrických národů.

Aktivní přístup hostujících fotbalistů dělal zpočátku ospalému Leverkusenu velké problémy a předpokládaný rozdíl ve kvalitě obou soupeřů nebyl v BayAreně zprvu vůbec znát. Vše se ale změnilo krátce před odehranou půlhodinou. Unikajícího Schicka totiž nedovoleně zastavil hostující brankář Manuel Riemann, čímž dopřál Bayeru pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil sám faulovaný český útočník a ranou k levé tyči otevřel skóre. Dvě minuty nato navíc předvedl svou rychlost na pravé straně Jeremie Frimpong, po úprku vpřed narýsoval přesný pas před bránu pro volného Schicka a ten se tváří v tvář Riemannovi opět nemýlil. Pohádkový poločas pak Schick v nastavení zakončil přesnou hlavičkou po rohu, a zvýšil tak na rozdíl tří branek.

Další výbuch radosti domácích fanoušků přišel po hodině hry, kdy se po centru Alejandra Grimalda prosadil ze vzduchu Andrich. Videorozhodčím odhalený ofsajd Floriana Wirtze, který gólové akci předcházel, ho ovšem o přesný zásah připravil. Schickovým galapředstavením se nechtěla nechat zahanbit dosavadní jednička na hrotu Farmaceutů Boniface, jenž dvě minuty po vystřídání právě českého forvarda přidal svou 10. branku v letošní ligové sezoně.

Bayer tak zakončil podzimní část stylově a zaznamenal další tři body. V příštím kole jej čeká 13. ledna Augsburg, Bochum o den později vyzve Brémy.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jardman

Dobře Patriku

Reagovat
Werkrider

Hezky se na to dívá, hrajeme pěkný fotbal, dokážeme vyhrávat i zápasy, které nemáme celkem pod kontrolou (Wolfsburg, Hoffenheim), góly jsou rozložené mezi spoustu hráčů a máme nejlepší obranu v lize.

Za největší ztrátu, z pohledu průběhu zápasu, považuji remízu s Dortmundem, naopak za nejlepší zisk bodíku ze Stuttgartu a výhru nad Lipskem.

Absence Afriky v obraně bude bolet, naopak, Boniface by mohl Patrik plnohodnotně zastoupit, pokud zase neulehne.

Za Leverkusen je top podzimní části Alonso, a teď tečka. Někde za tečkou Wirtz a spol.

Za flop bych trochu považoval Andricha směrem dopředu a líto je mi nevytížení Adliho a Hložka, ale prostě hrají druhé housle ne proto, že by byli špatní, ale jsou tam lepčí.

Za ligu je pro mne top Stuttgart, to co ti kluci na čele s Guirassym hrají je až neuvěřitelné. A Harry Kane samozřejmě. Naopak přál bych si trochu silnější Köln a Union.

Jo a ješte mi nedá neorodovat za Lautern.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele