20. kolo
03.02.2024 15:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Marvin Ducksch (© AFP)

Werder potvrdil svou narůstající sílu na hřišti bídné Mohuče

Brémy porazily ve 20. kole Bundesligy Mohuč 1:0. Hosté, v jejichž bráně znovu dostal před Jiřím Pavlenkou přednost Michael Zetterer, rozhodli o tříbodovém zisku už ve druhé minutě, kdy se prosadil Marvin Ducksch. Pro dortmundského rodáka šlo o devátý přesný zásah v ročníku, kterým odsoudil domácí k 10. ligové porážce. Werder naopak zvítězil potřetí v řadě a v tabulce se přiblížil pohárovým příčkám.

Hráči Mohuče okusili chuť vítězství v letošním ročníku pouze jednou, a to naposledy před dvěma měsíci. V tabulce se tak sice i nadále topili v sestupových vodách, jejich šance na záchranu však byla stále velmi nadějná. Na jejich hřiště ovšem přijely rozjeté Brémy, které po skvělé výhře na půdě Bayernu vyzrály v posledním kole i na Freiburg, čímž prodloužily ligovou neporazitelnost na šest klání v řadě.

Ty skvěle vstoupily i do duelu v Mohuči, když se ujaly vedení už po dvou minutách. Už se zdálo, že z rychlého brejku Werderu žádné nebezpečí nehrozí, ale pak jeden z domácích obránců nešťastně zasáhl balon tak, že se odrazil přímo k Duckschovi. Ten se pak s míčem obratně otočil a zakončil bezchybně do odkryté části brány. Na druhé straně vypálil nadějně k pravé tyči Tom Krauss, ale Zetterer jeho ránu pohotově vyrazil. Těsně před přestávkou se pohlednou individuální akcí blýskl hostující Justin Njinmah, který pronikl obranou soupeře a následnou střelou jen těsně minul levou tyč.

Na další příležitost si diváci museli počkat až do 61. minuty, kdy se po přihrávce ve vápně dostal ke střele z velké blízkosti Jesse Ngankam. Svůj pokus mířil šikovně pod břevno Zettererovy brány, německý gólman však míč skvělým zákrokem vytáhl na rohový kop. V šanci se objevil i Ludovic Ajorque, svou hlavičku ale nasměroval pouze vedle pravé tyče.

Mohuč Brémy ve druhé půli jasně přehrávala a hnala se za vyrovnávacím gólem. Ten mohl vstřelit Karim Onisiwo, který se ve vápně vyhoupl na nadýchaný centr a hlavičkou jen těsně minul. Vyrovnání však nepřišlo, a Brémy tak navázaly na vysoké vítězství z předchozího vzájemného duelu hraného na podzim.

Brémy tak potvrdily svou formu a z Mohuče si odvezly další tři body. V příštím kole se 10. února střetnou s Heidenheimem, Die Nullfünfer vyzvou o tři dny dříve Union Berlín.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele