22. kolo
16.02.2024 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Justin Njinmah (uprostřed) (© AFP)

Zraněný Pavlenka sledoval v Kolíně pomstu Brém za loňský debakl

Fotbalisté Brém porazili v předehrávce 22. kola Bundesligy domácí Kolín nad Rýnem 1:0. Diváci přítomní na stadionu se těšili na podobnou kanonádu jako v lednu roku 2023, kdy Jiří Pavlenka v brance Werderu lovil míč ze sítě hned sedmkrát. Český reprezentant tentokrát i kvůli zranění prstu v sestavě nefiguroval a jeho náhradník Michael Zetterer si vedl o poznání lépe, byť hned dvakrát mu zásadně vypomohl kapitán Marco Friedl. Kromě úspěšného obranného snažení se nakonec z pohledu hostů ujala i jedna ofenzivní akce, když o jejich první výhře na tomto stadionu od roku 2005 rozhodl Justin Njinmah.

Na poslední vzájemné měření sil v Kolíně vzpomínal domácí celek s úsměvem na tváři, jelikož zde v minulé sezoně zvítězil vysoko 7:1. Situace v tabulce ovšem nebyla pro Kozly zdaleka tak veselá, když se nacházeli na 16. příčce s pětibodovou ztrátou na nesestupovou metu. Pohodová atmosféra ale nevládla ani v táboře Werderu, který v minulém kole prohrál s Heidenheimem a na kolínském stadionu nevyhrál 11 duelů za sebou.

Otěže opticky velmi vyrovnaného utkání postupem času přebrali v první půli domácí. Nápaditou kombinaci okolo vápna zakončoval ve 30. minutě Florian Kainz, Rakušanův sebevědomý volej ale vylétl vysoko nad bránu. O něco přesněji poté mířil Jan Thielmann, ani proti jeho pokusu zpoza vápna však nakonec Zetterer nemusel zasahovat.

Stejně tomu bylo i krátce po změně stran, kdy se v bezprostřední blízkosti brány nebezpečně otáčel Eric Martel, nicméně do jeho střely se skvěle vložil Friedl. Tempo zápasu následně zbrzdily pro německou Bundesligu typické protesty fanoušků, kteří inovovali své nápady a kromě míčků různých typů sáhli i po autíčkách na dálkové ovládání. Baterky pak jako by chyběly celé defenzivě domácích v čele s gólmanem Marvinem Schwäbem, jenž v 70. minutě podběhl centr zprava a dopřál střídajícímu Njinmahovi snadný gól. O chvíli později se z vyrovnání téměř radoval Sargis Adamyan, podruhé v zápase se ale do role zachránce Werderu vtělil kapitán Friedl a na poslední chvíli zamezil balonu překročit brankovou čáru.

Brémy tak zlomily prokletí kolínského trávníku a vybojovaly plný bodový zisk. Na výhru se pokusí navázat 24. února v domácím klání s Darmstadtem. Kozlové zamíří ve stejný den na hřiště rozjetého Stuttgartu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele