28. kolo
06.04.2024 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Steffen Tigges (© AFP)

Góly bývalých hráčů BVB doplnil v šíleném závěru Waldschmidt, Kolín se přiblížil baráži

Fotbalisté Kolína zvrátili nepříznivý vývoj záchranářského souboje 28. kola Bundesligy a před vlastními fanoušky v závěru utkání dokonali obrat na 2:1. Skóre otevřel po změně stran Felix Passlack, jemuž asistoval další hráč, který má v životopisu angažmá v BVB Moritz Broschinski. Dlouho se schylovalo k hubenému vítězství, ale v nastavení vyrovnal další bývalý fotbalista Dortmundu Steffen Tigges a o chvíli později rozhodl Luca Waldschmidt.

Obě mužstva se výsledkově trápila, když Kozlové nevyhráli už sedm ligových duelů po sobě a hosté byli v tomto ohledu na čísle pět. V sestupovém pásmu se však nacházeli domácí, kteří v minulém kole uhráli alespoň cenný bod s rozjetým Augsburgem, což je mohlo před klíčovým soubojem pořádně nakopnout.

Kolín chtěl ve 13. minutě poslat do vedení Linton Maina, jenž se levačkou z úhlu pokusil překvapit muže mezi třemi tyčemi, ale ten byl na jeho zakončení připraven. Záhy měl gól na hlavě Sargis Adamyan, arménský záložník ovšem těsně přestřelil zařízení. Na druhé straně se na centr Passlacka vyhoupl Erhan Mašovič, avšak jeho zakončení se točilo směrem pryč od branky. Nepříliš divácky atraktivní poločas tak skončil nerozhodně.

Krátce po změně stran už však první přesná trefa přišla. Broschinski skvěle načasoval náběh a poté přesnou přihrávkou našel dalšího bývalého hráče die Schwarzgelben Felixe Passlacka, který s ledovým klidem poslal die Unabstiegbaren do vedení. Kolín mohl poslat zpět do hry o tři body Faride Alidou, jenže jeho rána z hranice pokutového území pouze orazítkovala tyč. Die Geissböcke se hnali za vyrovnáním, které nakonec přišlo až v poslední minutě, kdy si další bývalý hráč Borussie Dortmund Tigges naskočil na roh Floriana Kainze. Šílený závěr pak uzavřel také hlavičkou Waldschmidt, a tak se z výhry nakonec radovali domácí.

Důležitý souboj v boji o záchranu tak ovládl domácí Kolín. Oba celky sehrají další ligový zápas 13. dubna. Kozlové se utkají s Bayernem, Blau-Weiss změří síly s Heidenheimem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele