6. kolo
30.09.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Spanilá jízda Stuttgartu pokračuje, Guirassyho v Kolíně zastoupil host z Britských ostrovů

Hráči Stuttgartu porazili v zápase šestého kola Bundesligy Kolín nad Rýnem na jeho hřišti 2:0 a nadále pokračují ve skvělých výkonech na úvod ligové sezony. Po bezbrankové první půli rozsekl utkání dvěma trefami host z Brightonu Deniz Undav, jenž se prosadil vůbec poprvé mezi německou smetánkou. Klub z města automobilů tak zapsal už páté vítězství a drží se na nejvyšších příčkách soutěže, naopak Kozlové se s pouhým jedním bodem krčí přesně na opačném pólu tabulky.

Poté, co v úvodních pěti kolech bundesligového ročníku získal Kolín jen jeden bod, se na RheinEnergieStadionu už začaly ozývat poplašné zvony. Kozlové se totiž nacházeli až na 16. pozici, přičemž dokázali nastřílet pouze čtyři branky, což bylo nejhorší číslo z celé soutěže. Příliš velké naděje se jim nedávaly ani proti Stuttgartu. Ten totiž prožíval úplný opak, jelikož hned čtyřikrát zvítězil a pouze jednou padl.

V úvodních okamžicích se chtěl již 11. ligovým zásahem prosadit hlavní tahoun Švábů Serhou Guirassy. Jeho hlavička po rohovém kopu se ale pouze otřela o břevno domácí brány. Hosté i poté prokazovali předpoklady favorita, přízemní zakončení Hirokiho Ita ale skvěle vytěsnil Marvin Schwäbe. Hned poté z protiútoku nevyužil ojedinělou šanci Kozlů Davie Selke, z kraje vápna totiž mířil mimo tři tyče. Po půlhodině hry se Kolín mohl dostat do vedení, s ranou Dejana Ljubičiče si však poradil gólman Alexander Nübel. Na konci první půle pak stejně jako na jejím začátku zakončoval z malého vápna opět mimo Guirassy.

První velkou šanci druhého poločasu spálil Enzo Millot, slabou střelou po zemi ve výborné pozici v šestnáctce domácímu brankáři problémy nepřidělal. Hostující trenér poslal po necelé hodině do hry Undava a ten se mu za projevenou důvěrů odvděčil v 68. minutě. S jeho střelou do protipohybu nemohl gólman dělat vůbec nic. Die Geissböcke po vstřelené brance otevřeli hru a Stuttgart se snažil využívat otevřených oken k protiútokům. Toho využil v samotném závěru opět německý útočník Undav, a stvrdil tak další prohru domácích.

Kolín tak na domácí půdě opět neuspěl a proti rozjetému Stuttgartu nezískal ani bod. Další ligové utkání odehraje 8. října, kdy se střetne s Leverkusenem, klub z města automobilů změří o den dříve síly s Wolfsburgem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele