20. kolo
03.02.2024 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Faride Alidou (© AFP)

Orli znovu ztroskotali v Kolíně, recept na obranu Frankfurtu odhalil jeho kmenový hráč

Fotbalisté Kolína nad Rýnem skolili v zápase 20. kola Bundesligy favorizovaný Frankfurt 2:0 a udělali významný krok směrem k záchraně. Kozli úspěšně odolávali výpadům hostujícího celku, který se v případě vítězství mohl posunout na pátou příčku tabulky. Po pauze ovšem přišlo zbytečné vyloučení Nielse Nkounkoua a přesilovku zvládli domácí promptně zužitkovat díky Faridovi Alidouovi, který je na hostování právě z kádru soupeře. Kolín tak nad Frankfurtem v domácím ligovém klání vyzrál již ve třetím ročníku po sobě, přičemž z posledních 10 vzájemných duelů Orli vyhráli pouze jednou.

Kolín nenastartoval k lepším výsledkům ani vyhazov svérázného trenéra Steffena Baumgarta. Pod jeho nástupcem Timem Schultzem totiž Kozlové ze tří zápasů ani jednou nezvítězili, a stále se tak nacházeli až na 16. příčce jen bod od úplného dna. Frankfurt naopak výsledkově vzkvétal, neboť v lize čtyřikrát po sobě neprohrál a v tabulce se dotahoval na top čtyřku.

Favoritovi však v úvodu prvního dějství chyběl pohyb a rychlost. Toho využívali domácí, ale Dejan Ljubičič poslal svůj volej pouze na tribunu. Následně se se štěstím nepotkal ani Jan Thielmann. Ten po úniku, i s přispěním Kevina Trappa, těsně minul vzdálenější tyč. Hosté si tak museli pomoct rohovým kopem. Po něm se Robin Koch odpoutal od svého strážce, krok mu ovšem nevyšel ideálně a hlavičkoval mimo. Krátce před odchodem do šaten zachránil své spoluhráče od inkasování Marvin Schwäbe, když tváří v tvář vychytal Ellyese Skhiriho.

Dino Toppmöller vyslal do druhého poločasu čerstvou sílu v podobě mladého Farese Chaibiho. Ten málem poslal svůj tým do vedení, když ránu z přímého kopu zakroutil přímo do šibenice. Jeho vyměřený pokus však perfektně lapil Schwäbe. Na druhé straně hledal Thielmann před odkrytou brankou nabíhajícího Alidoua. Učebnicovým defenzivním zákrokem ale celou situaci uhasil Nkounkou. O chvíli později ovšem hrdina předchozího okamžiku zbytečně nakopl Alidoua a po druhé žluté kartě putoval předčasně pod sprchy. Kozli zužitkovali početní převahu hned vzápětí. Po rohovém kopu se nejlépe zorientoval právě Alidou a lehkou tečí poslal míč na místo určení. V 80. minutě vysunul aktivní Ljubičič Thielmanna, jenž střelou na vzdálenější tyč rozvlnil síť. K definitivní zkáze Orlů přispěl v samotném závěru Tuta, který byl vyloučen za nebezpečný úder loktem.

Kolín tak doma zaskočil Frankfurt a získal velmi důležité tři body. V příštím utkání se 11. února střetne s Hoffenheimem, Orli změří o den dříve síly s Bochumí.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele