2. kolo
13.08.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Wataru Endo (© AFP)

Werder zachránil remízu se Stuttgartem v poslední možné minutě

Po opětovném postupu mezi elitu bodoval klub Jiřího Pavlenky i ve druhém utkání. Velký podíl na to měl střídající Oliver Burke, který tak dokázal smazat vedoucí trefu Silase Katompa Mvumpy. Také celek z Mercedes-Benz Areny, který se v minulé sezoně vyhnul barážové pozici pouze zásluhou lepšího skóre, po dvou kolech aktuálního ročníku ještě nepoznal hořkost porážky, ale ani radost z vítězství.

Dvaačtyřicet tisíc diváků na Weserstadionu vidělo úvodní branku už ve 4. minutě. Postaral se o ni domácí Niclas Füllkrug, jenž se ukázkově opřel hlavou do centru Anthonyho Junga z levé strany - 1:0. Pojistku chtěl krátce poté přidal Jens Stage, ale Florian Müller dokázal vytěsnit na rohový kop. Ještě v závěru otevírací desetiminutovky se dostal k ráně z hranice vápna autor gólu, jenže tentokrát za strážcem stuttgartské svatyně zvonilo břevno.

Během následujících minut se dění na hřišti vyrovnalo a Jiří Pavlenka musel čelit nebezpečné střele, kterou neudržel v náručí, takže mu musela vypomoct obrana. Jenže ve 38. minutě Saša Kalajdžić posunul na Watarua Enda, jehož navštívenka z dvaceti metrů mírně zaplavala, čímž se stala nechytatelnou a pro hosty znamenala vyrovnání - 1:1.

V 55. minutě byli svěřenci Pellegrina Matarazza blízko obratu skóre. Tiago Tomás udělal všechno dobře, jenom na českého brankáře nevyzrál. Výborný zákrok rodáka z Hlučína zapříčinil, že jeho tým mohl jít v 69. minutě do vedení, kdyby aktivní Marvin Ducksch o kousek nepřestřelil. A tak přišla řada na hráče oblékající barvy VfB.

Saša Kalajdžić mistrně pobídnul Silase Katompa Mvumpu, kterého jsme v jeho bundesligových začátcích znali pod jménem Silas Wamangituka Fundu, šel sám na muže v rukavicích, jehož následně obstřelil - 1:2. Ten samý hráč si samostatný nájezd zopakoval za 180 sekund, jenže se musel sklonit před uměním brémské jedničky.

V poslední nastavené minutě se stalo, že dlouhý nákop propadnul až do soupeřova vápna, kde si Oliver Burke, který byl na hřišti teprve deset minut, se štěstím pohlídal ofsajdovu hranu a šajtlí pravé nohy poslal míč po zemi do sítě - 2:2. Bodový zisk jistě zapříčiní, že Werder bude s větším klidem za týden nastupovat proti Borussii Dortmund. Stuttgart přivítá doma Freiburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele