6. kolo
09.09.2022 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ermedin Demirović (© AFP)

Augsburg odváží z Weserstadionu v Brémách všechny tři body

FCA nezačali sezonu nejlépe a můžou být rádi, že se jim teprve podruhé podařilo ukořistit všechny tři body. Konkrétně v případě tohoto klání můžou děkovat Marvinu Duckschovi, že v nastaveném čase druhého dějství neproměnil pokutový kop.

V úvodu se hrálo hlavně na dostřel Jiřího Pavlenky. V 7. minutě se mu Florian Niederlechner dokázal vyhnout, jenže kvůli zaškobrtnutí nedokázal z bezprostřední blízkosti dopravit balon do prázdné klece. V závěru otevírací čtvrt hodiny se ke střele dostal Ducksch. Rafal Gikiewicz rozhodně nemusel předvést zákrok kola, aby si poradil.

Berisha pak vymyslel centr pro Maximiliana Bauera a Niclas Füllkrug musel ukázat své obranné dovednosti. Ten samý fotbalista dokázal po půl hodině skórovat hlavou, avšak vedoucímu gólu Werderu předcházelo porušení pravidel. V té době už nebyl na trávníku Jiří Pavlenka, protože krátce předtím musel střídat pro zranění.

Nového brankáře Michaela Zettenera prověřili ještě v první půli Elvis Rexhbecaj i Florian Niederlechner. Po hodině hry pobídnul Füllkrug kolegu Ducksche, jehož hlavičku musel vyrážet Gikiewicz. V 63. minutě přihrával před bránu na přední (pravou) tyč Berisha, přičemž Ermedin Demirović byl o krok rychlejší než strážce brémské svatyně - 0:1. Tohle by si česká jednička jistě pohlídala lépe.

Za necelou patnáctiminutovku se Mërgim Berisha zatoužil proměnit z asistenta ve střelce. Bývalo by se mu to i povedlo, kdyby jeho oblouček neskončil na břevně, od kterého se odrazil mimo jeho dostah. V 80. minutě trefil Niclas Schmidt ve výborné pozici jenom nohu polské jedničky ve službách augsburského týmu.

Hned poté minul Füllkrug. V první nastavené minutě zahrál Bauer ve vlastní šestnáctce rukou a po poradě s videorozhodčím ukázal ten hlavní, tedy Martin Petersen, na penaltový puntík. Ducksch ji nekopnul dobře, takže nechal vyniknout Gikiewicze, jenž následným gestem vyprovokoval domácí příznivce, kteří si na poslední chvíli rozmysleli úmysl vběhnout na hrací plochu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele