4. kolo
28.08.2022 17:30 CET
3 : 4
(2:3)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

V sedmigólové přestřelce mezi Brémami a Frankfurtem byli nakonec o gól lepší hosté

Znovu se potvrdilo, že vzájemná klání těchto dvou celků poměrně často přinášejí brankové hody. Diváci na Weserstadionu viděli vskutku napínavou partii, která přinesla Eintrachtu první letošní výhru, díky které se v tabulce vyrovnal Werderu.

Už ve 2. minutě zahrával Luca Pellegri nebezpečně rohový kop z pravé strany a Marco Friedl senzačně vykopával z brankové čáry. Jenže svěřencům Oleho Wernera (nikoli Werdera) to nebylo nic platné, protože balonu se záhy chopil robustní Randal Kolo Muani. Nalákal na sebe tři protihráče, čímž vytvořil prostor na hranici vápna pro Maria Götzeho, kterému adresoval přihrávku. Střela hráče, který rozhodnul finále MS 2014, pak zapadla přesně k levé tyči - 0:1.

V závěru úvodní čtvrt hodiny využil Anthony Jung špatného obranného zákroku a svůj volej poslal na stejné místo, tedy k levé tyči - 1:1. Za 180 sekund byl dokonán obrat, když Leonardo Bittencourt parádní hlavičkou přeloboval Kevina Trappa a vytěžil tak maximum z centru Marvina Ducksche - 2:1.

Hned po rozehrávce skončil míč po akci tria Randal Kolo Muani-Mario Götze-Daichi Kamada v bráně, jenže tenhle zásah nemohl platit kvůli ofsajdu. Krátce před koncem úvodní půl hodiny vychytal Pavlenka skvělým způsobem Jespera Lindströma. A hned potom musel střídat zraněný Bittencourt.

Osmadvacetiletý fotbalista, který za Zelenobílé kope už tři roky, jenom z hlavičky sledoval, kterak Randal Kolo Muani doběhnul až do vápna, kde se dokázal prosadit se svým zakončením levou nohou - 2:2. Letní posila z francouzského Nantes byla při chuti a záhy vylekala defenzivu Werderu znovu.

Nicméně ve výživném prvním poločase to byl její spoluhráč Lindström, kdo převzal výbornou přihrávku od Sebastiana Rodeho a tváří v tvář českému gólmanovi volil pro něj nečekaný lehký oblouček - 2:3. Těsně před hvizdem, kterým rozhodčí Patrick Ittrich poslal hráče do šaten, v rozhodující moment zaváhal Daichi Kamada.

Jenže už ve 48. minutě se hosté dočkali dvoubrankového vedení. Randal Kolo Muani pobídnul svého japonského spoluhráče, který následně "vykulil" Djibrilu Sowovi, jenž placírkou z první mířil přesně pod břevno - 2:4. Daichi Kamada se málem dočkal svého čestného zářezu před vypršením úvodní hodiny hry. Jiří Pavlenka byl ovšem pozorný.

Dvacet minut před koncem přihrál Romano Schmid svému skorojmenovci Niklasi Schmidtovi, jenž efektivní i efektivní patičkou okamžitě posunul na Buchanana, který ve výborné pozici trestuhodně překopnul. O další střelu se postaral domácí Mitchel Weiser, ale k nelibosti příznivců prvoligového nováčka cílil mimo.

V 89. minutě Evan Ndicka trochu nezaviněně fauloval ve svojí šestnáctce Marvina Ducksche a sudí po konzultaci s kolegou u videa usoudil, že se jedná o pokutové kop. Ten přinesl snížení, protože Niklas Füllkrug střílel po své levé ruce, zatímco Kevin Trapp skákal na opačnou stranu. V poslední minutě se mohl stát hříšníkem Tuta, avšak ke svému štěstí vlastní branku netrefil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele