33. kolo
20.05.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mitchell Weiser v souboji s Florianem Kainzem (© AFP)

Zápas mezi Werderem a Kölnem skončil nerozhodně

Zatímco lednové vzájemné klání přineslo hned osm zásahů, z toho sedm padlo do sítě Jiřího Pavlenky, tentokrát byl průběh utkání o poznání vyrovnanější. Oba mančafty od sebe dál dělí šest bodů, avšak Zelenobílí mají definitivní jistotu, že se mezi německou elitou představí i v příštím ročníku.

Svěřenci Oleho Wernera mohli jít do vedení už v 8.minutě, ale Marvin Ducksch svou třináctou branku díky výbornému Schwäbemu nezaznamenal. Minisouboj obou borců se záhy opakoval s totožným výsledkem znovu. Poté musel český brankář zasahovat při pokusu Floriana Kainze. A s dorážkou si pak poradila defenzivní řada.

První branka tohoto střetnutí padla až ve 36. minutě, tedy v době, kdy při vzpomínaném minulém vzájemném mači vstřelili Kozli akorát pátou. Steffen Tigges při Kainzově centru z pravé strany předskočil svého strážce a zblízka hlavou uklidil míč za záda Jiřího Pavlenky, který s touto situací opravdu nemohl nic dělat - 0:1.

Stejnou částí těla se v závěru otevíracího poločasu snažil zakončit Timo Hübers a autor gólu při další šanci rovněž nebyl úspěšný. Ve druhém dějství se o odpověď pokusil okamžitě po svém příchodu na hřiště Niklas Schmidt, jenže napálil pouze před sebou stojícího Hüberse. Po hodině hry si v dobré pozici podle představ neporadil Linton Maina, takže naděje pro Werder pořád existovala.

V 65. minutě se český reprezentant mezi třemi tyčemi vyznamenal, což se ovšem dalo za 200 sekund tvrdit i o jeho protějškovi, který se roztáhnul a skvěle lapil tutovku Jense Stageho. Niklas Füllkrug, jenž stále vévodí tabulce kanonýrů, měl dobrou příležitost v 72. minutě, avšak Schwäbe si poradil.

Nicméně další ohrožení jeho brány už přineslo přesný zásah. Ducksch prodloužil hlavou na zadní (pravou) tyč, kde střídající Romano Schmid zakončoval prakticky už z nulového úhlu - 1:1. A protože ani Davie Selke při své možnosti dobrou formu nepotvrdil, rozešli se oba protivníci smírně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele