16. kolo
21.01.2023 15:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg naprosto nečekaně rozdrtil Freiburg

Tým Christiana Streicha měl před utkáním šestnáctého kola na kontě pouhé tři porážky, a kdyby tento duel zvládnul, ztrácel by na vedoucí Bayern jenom dva body. Bohužel "Vlci" dokázali, že přes reprezentační přestávku hrát fotbal nezapomněli a soupeře šestkrát pokousali, díky čemuž si připsali páté vítězství v řadě.

Rodit se začalo už po necelých 120 sekundách. Yannick Gerhardt poslal do sóla Patricka Wimmera, kterého sice doběhli Ginter a Günter, ale přesto stačil přízemní střelou pravačkou překonat Marka Flekkena, jenž si na míč pouze sáhnul - 1:0.

Po čtvrthodině hry se po rohovém kopu dostal ke střele z deseti metrů Nicolas Höfler. Před Koenem Casteelsem nepříjemně skočila, přesto ji stačil vyrazit do bezpečí. Záhy musel zasahovat znovu, avšak tentokrát nešlo o nic dramatického.

Přesto dopomohl k tomu, aby ve 28. minutě zvýšil Jonas Wind na 2:0. Jak? Inu, Maximilian Arnold poslal přihrávku do vápna, kde z první pobídnul dánského útočníka Wimmer. Tady Mark Flekken docela zaváhal. Alespoň částečně to odčinil šest minut poté, když lapil nepříjemnou střelu z kopačky Patricka Wimmera.

Deset minut po druhém zásahu se dostavil třetí. Arnoldova střela se odrazila na levou stranu k Mickymu van de Venovi, jehož přihrávka se štěstím doputovala před bránu, kde z první skóroval opět Jonas Wind - 3:0. Zbývající fáze úvodního dějství probíhala v režii domácího výběru. Sice si nevytvořil žádnou další příležitost, ale ani soupeře do žádné takové nepustil.

Šestapadesátá minuta přinesla přesný zásah jak v zápase Bochumi s Herthou na Vonovia Ruhrstadionu, tak ve Volkswagen-Areně. Protiútok a situaci čtyř proti třem vyřešili svěřenci Niko Kovače tak, že Felix Nmecha našel neobsazeného Yannicka Gerhardta, pro kterého opravdu nebyl problém ze sedmi metrů procedit balon mezi gólmanovýma nohama - 4:0.

Oba protihráči proti sobě stanuli za osm minut znovu, tentokrát všechno dopadlo dobře pro toho opačného než předtím. Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby si poradil i s pokusem Arnolda. Přesto na jednadvacátý leden roku 2023 vskutku nebude vzpomínat rád. V 81. minutě po centru Kevina Paradese defenziva nezachytila náběh Ridleho Bakua, který cílil pod břevno - 5:0.

Omar Maroush byl pak sice vychytán, nicméně "Vlci" si pro nebohého soupeře přichystali na cestu do Bádensko-Württemberska ještě jeden hřebíček. V poslední minutě nastaveného času proměnil Luca Waldschmidt pokutový kop, který byl odpískán proto, že se faulem provinil Yannick Keitel, jenž akorát přišel na hřiště - 6:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele