7. kolo
18.09.2022 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Union po výhře nad Wolfsburgem vydrží na čele Bundesligy minimálně dalších čtrnáct dní

Berlínský Union se uplynulý víkend po výhře 1:0 v Kolíně posunul poprvé ve své historii do čela německé nejvyšší soutěže a nyní ukázal, že na něj doopravdy patři. Ve čtvrtek sice nezvládl ani druhý duel základní skupiny Evropské ligy na půdě portugalské Bragy (0:1), ovšem nyní díky dvěma trefám po změně stran přehrál trápící se Vlky z Wolfsburgu 2:0 a se sedmnácti body udržel první místo o dva body před druhou Borussií.

Naopak svěřenci Nika Kovače zvítězili v sedmi utkáních pouze jednou a s pěti body se propadli až na sedmnácté místo Bundesligy, hůře je na tom pouze Bochum. Přitom první poločas se nevyvíjel pro berlínské překvapení úplně podle představ, za celých pětačtyřicet minut byla k vidění jediná vážnější příležitost a dostali se do ní hosté. Krátce po půl hodině hry mohl určit ráz tohoto nedělního utkání Brekalo.

Ten se totiž po precizním sklepnutí Svanberga pod sebe ocitl sám před brankářem Rønnowem, jenomže následná přízemní střela mu příliš nesedla a letěla o značný kus vedle vzdálenější konstrukce. Domácí po změně stran přeci jen změnili svůj přístup a začali být nebezpeční. Hned z kraje druhého dějství zahrozil Jordan Siebatcheu, avšak po pobídce Schäfera netrefil prostor tří tyčí o několik decimetrů.

Jeden z klíčových okamžiků se zrodil v 54. minutě, kdy skóroval právě Siebatcheu. Šestadvacetiletý americký reprezentant s francouzskými kořeny si seběhl k přední tyči na vynikající centr z levého křídla od Sheralda Beckera a pohotovou hlavičku usměrnil přesně k bližší tyči. Výhru Unionu pojistil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem aktivní Becker, který si fantasticky na prsa zpracoval pas od Seguina a svým obstřelem z deseti metrů se trefil přímo do bližšího spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele