28. kolo
16.04.2023 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kevin Stöger z penalty srovnal na 1:1 (© AFP)

Union ztratil proti Bochumi vedení a jen remizoval

Union "držel basu" s prvními dvěma týmy Bundesligy a stejně jako Bayern i Dortmund jen remizoval. Tým z Berlína se sice proti Bochumi dostal do vedení, o to ovšem po změně stran přišel. V dalším, poměrně divokém průběhu střetnutí už rozhodující trefa na jedné či druhé straně nepadla.

Nudnější polovinou duelu na stadionu An der Alten Försterei byla rozhodně ta první, během níž se dlouhou dobu nedělo nic zajímavého. Výrazněji zaujal až centr domácího Roussillona ze 37. minuty, jenž spadl na břevno poněkud zaskočeného brankáře Bochumi Riemanna. Ten nakonec ještě do přestávky jednou kapituloval. V nastaveném čase první půle totiž nedosáhl na precizně zahraný kop Juranoviče - 1:0.

Union nicméně vedení poměrně rychle pozbyl. V 54. minutě nakopl Laïdouni v pokutovém území domácích Ordece. Provinil se tedy proti pravidlům a hráči hostujícího VfL dostali k dispozici pokutový kop, jenž střelou doprostřed brány proměnil Stöger. Po hodině hry bylo Berlíňanům ještě hůř. Jaeckel po faulu na Osterhageho viděl svou druhou žlutou kartu v zápase a musel trávník předčasně opustit po udělené červené.

Přáno nebylo Unionu ani v 64. minutě. Laïdouni sice narýsoval kolmici za obranu Bochumi, kterou i se štěstím zužitkoval Behrens. Zakončující útočník se nicméně ocitl v těsném ofsajdu. Pokračovalo se tak za stavu 1:1, jenž vydržel také po další ráně Behrense ze 79. minuty. Ta prosvištěla nad břevnem.

V závěrečné desetiminutovce si oba mančafty vypracovaly po jedné velké příležitosti. Nejprve mohla skóre otočit Bochum, jenže Hofmannovu hlavičku po rohovém kopu zneškodnil vynikajícím zákrokem gólman Unionu Rönnov. Hrdinou domácích se zase mohl v 85. minutě stát Behrens, jenže ten pohrdl centrem od Beckera.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele