31. kolo
06.05.2023 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Andrej Kramarič (© AFP)

Sestupem ohrožený Hoffenheim domácí zápas s Frankfurtem zvládnul

TSG celou sezonu marně hledalo stálou formu. První poločasu duelu s Eintrachtem však zvládlo na jedničku. Díky tomu ani nevadilo, že byl krátce po změně stran vyloučen Stanley N’Soki. Soupeř z Hesenska totiž zvládnul jenom snížit, takže podesáté prohrál.

Většina příznivců a příznivkyň, kteří během sobotního odpoledne vážili cestu do PreZero Areny, se poprvé radovala už v 8. minutě. Christoph Baumgartner se těsně předtím, než Dennis Geiger poslal centr do vápna, přihlásil o balon a následně jej zblízka hlavou s odrazem od země poslal za Trappova záda - 1:0.

Pod další šanci se při absenci Tuty podepsal Buta, nicméně Oliver Baumann mohl zůstat zcela v klidu. Randal Kolo Muani se místo střel snažil spíše připravovat míče pro spoluhráče, což během úvodního poločasu prakticky k ničemu nevedlo. O zvýšení náskoku se naopak pokusil Andrej Kramarić, jehož příležitost ze 35. minutě by nebýt skvělého Trappa, který vyrážel do břevna, nepochybně skončila gólem.

Mario Götze se svými snahami rovněž neuspěl, a tak musel Hoffenheimu vypomoct svou nepozorností Daichi Kamada, jenž ve vlastní šestnáctce poslal na zem Baumgartnera. Kramarić se při exekuci téměř zastavil, což se ukázalo býti dobrým nápadem, díky kterému zaokrouhlil počet svých vstřelených branek na deset - 2:0.

V době, kdy už se aktéři pomalu chystali do šaten, poslal Geiger výborný balon na levou stranu Angeliñovi, který hlavou přihrával na vzdálenější tyč, kam si nabíhali hned tři kamarádi. A nakonec to byl Ihlas Bebou, kdo zblízka prostřelil muže v rukavicích - 3:0. Jenže v době, kdy ze druhého dějství nebylo ukrojených ani 180 sekund, N’Soki ošklivě kopačkou ošklivě zasáhnul čerstvého Paxtena Aaronsona a vyfasoval červenou kartu.

Početní výhody chtěl okamžitě využít Almamy Touré, ale povedlo se to až Götzemu v 54. minutě, když dorážel poté, co k jeho nohám Baumann vyrazil střelu Aaronsona - 3:1. Hned po rozehrávce se v soupeřově pokutovém území ocitnul Kamada, jenž smolně orazítkoval pouze záda spoluhráče Borrého. Domácí pak velmi pozorně bránili, takže Randal Kolo Muani se dostal ke své nepřesné střele až v poslední desetiminutovce. Götze v nastavené skvěle našel Kamadu, který posunul na Borrého, jenž nezakončil podle svých představ. Zato Pellegrinovi Matarazzovi udělal velikou radost.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele