4. kolo
26.08.2022 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Freiburg porazil Bochum nejtěsnějším možným rozdílem

Svěřenci Christiana Streicha sice nestačili na Dortmund, ale jinak mají stoprocentní bilanci. V úvodu sezony se střelecky daří Vincenzovi Grifovi, který zaznamenal svůj třetí gól v ročníku. Naopak die Unabsteigbaren sice tentokrát neinkasovali sedmibrankový příděl, ale pořád platí, že po čtvrtém duelu stále marně čekají na bod.

Hosté vstopili do uktání aktivněji, ale byli to hosté, kdo mohl jít v 10. minutě do vedení, nebýt včasného vyběhnutí Manuela Riemanna. Krátce poté se do velice dobré příležitosti dostal Takuma Asano a Mark Flekken musel vyrážet na roh. V minutě osmnácté se osmělil Ritsu Doan, jenže ani on na soupeřova gólmana nevyzrál.

Potom se hned dvakrát blýsknul Riemann, když vychytal jak Michaela Gregoritsche, tak Rolanda Sallaie. První jmenovaný to po půl hodině zkusil znovu, jenže bochumská jednička byla pozorná. Na druhé straně těsně minul Asano a úvodní půli zakončil nepříjemnou ranou Gerrit Holtmann. Skóre se tedy změnilo až bezprostředně po startu druhého poločasu.

Manueli Riemannovi fatálně propadnul balon mezi rukama, načež musel proti Sallaiovi zatáhnout za záchrannou brzdu. Rozhodčí Marco Fritz si šel prohlédnout záznam a viděl jasné tahání za šortky. Při penaltě nastala vcelku kuriózní situace, protože Vincenzo Grifo rozvlnil síť až při druhé dorážce. Muž v rukavicích se hodně zlobil, že mu spoluhráči lépe nepomohli - 1:0.

Autor vedoucího zásahu mohl za 180 sekund přidat další, kdyby svůj přímý kop o malinko lépe umístil. Doan pak Riemanna trochu vylekal, ale nakonec dokázal míč zkrotit. Gregoritsch po hodině hry zblízka nedal, tak jako Holtmann, jenž trefil tyčku. Totožným způsobem si počínal na opačném pólu opět Gregoritsch. Nutno ovšem vyzdvihnout i dobrou práci Riemanna.

Ten se na začátku finální desetiminutovky jenom ohlédnul za výživnou ranou do břevna v podání věčného freiburského náhradníka Nilse Petersena. Po něm brankovou konstrukci zase rozezvučil Holtmann. V závěru se nejprve vyznamenal Flekken. V poslední minutě už byla svatyně hostujícího celku opuštěná, neboť její strážce se vydal na výlet. Petersenův dalekonosný pokus se odrazil necelé tři metry před brankovou čarou tak, že ji následně přeletěl. V každém případě na vítězství SC se už nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odehrána 3 kola a Freiburg ještě ani jednou nevypekl se sázkařema . Co se děje??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele