8. kolo
01.10.2022 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Freiburg v lize napotřetí vyhrál a bodově se dotáhl na vedoucí Union

Freiburg v předchozích dvou zápasech nevstřelil jediný gól a musel se spokojit s dvěma bezbrankovými remízami, ovšem teď v 8. kole Bundesligy skvěle zvládl první poločas utkání s Mohučí a nakonec ji porazil 2:1. Jeho výhru opět zařídil kanonýr Michael Gregoritsch, který měl prsty v obou gólech. FSV po změně stran přidalo a v samém závěru bylo blízko k vyrovnání, avšak domů nakonec odjíždí s prázdnou.

SC se tak v tabulce vyhouplo na druhé místo se sedmnácti body jen o skóre za vedoucí Union, naopak hosté jsou po třetí porážce v sezóně jedenáctí s jedenácti body. Svěřenci trenéra Christiana Streicha začali naprosto fantasticky a již po necelých třech odehraných minutách se dostali do vedení. Po hezké kombinaci před hranicí pokutového území tvrdě vypálil právě Gregoritsch a svůj nádherný projektil usměrnil přímo do bližší šibenice.

Stejný hráč mohl podruhé udeřit po necelé půlhodině hry, nicméně tentokráte svou střelou přes bránícího Caciho nevyzrál na pozorného gólmana Zentnera. Domácí přeci jen pojistili svůj náskok necelých deset minut před přestávkou. Neúnavný Gregoritsch zakončoval po skákavé přihrávce Grifa z bezprostřední blízkosti do břevna, vzápětí se dostal k dorážce zcela zapomenutý Daniel-Kofi Kyereh a ten již s přehledem rozvlnil síť.

Výběr z Mohuče hrál ve druhém poločase mnohem aktivněji a v 52. minutě vykřesal naději na bodový zisk. O snížení se postaral Aarón Martín Caricol, jenž si seběhl k protější tyči na finální nahrávku od Burkardta a poloprázdnou branku neminul. Domácí si mohli vzít zpět svůj ztracený náskok přesně v polovině druhé půle, jenže hlavičku Gregoritsche famózně odvrátil Zentner do zámezí. FSV nakonec mohlo srovnat na 2:2 v nastaveném čase, avšak Fulgini orazítkoval pravou tyč a pak na brankové čáře odkopl míč do bezpečí Petersen.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele