6. kolo
10.09.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburgu stačila k vítězství ve Frankfurtu jediná branka

Ani jeden z klubů se zatím neprezentuje zrovna vyrovnanými výkony, což bylo vidět i na vzájemném klání. Po dobrých představeních proti Werderu a Lipsku úřadující šampion Evropské ligy zase prohrál. Díky tomu si "Vlci" připisují na konto první letošní tříbodový zisk.

Úvodní patnáctiminutovka postrádala především přesnost. Přeci jen rychlé nohy Randala Kola Muaniho na všechno samy o sobě nestačily. Až v jejím závěru rozehráli hosté roh, po kterém hlavičkoval Bartol Franjić a Kevin Trapp musel vytáhnout výtečný zákrok. Před vypršením první půl hodiny hlavičkoval Evan Ndicka nad bránu.

Další pokus patřil pro změnu Mattiasi Svanbergovi, ale muž v rukavicích se překonat nenechal. Rafael Borré se pak dostal do dobré pozici, nicméně v rychlosti nedokázal míč lépe usměrnit. Daichi Kamada za 120 sekund svého spoluhráče jenom napodobil. Poté se dostal k ráně zpoza vápna Kristijan Jakić a za Koenem Casteelsem zvonila levá tyč!

Po změně stran to dále nebyla žádná fotbalová pastva pro oči, ačkoli obranný skluz Maxence Lacroixe, kterým na hranici vápna znemožnil zakončení Kolu Muanimu, byl efektní i efektivní. A tak přišla 60. minuta, ve které Josip Brekalo centroval od rohového praporku na hlavu Lacroixe, jenž využil nepřesvědčivého vyběhnutí Kevina Trappa - 0:1.

Za 180 sekund skórovala družina Nika Kovače znovu, jenže tentokrát se to neobešlo bez porušení pravidel v podobě ofsajdu. Ve zbývajících minutách byli "Orli" naprosto v ofenzivě bezradní. Kromě nepřesného pokusu střídajícího Lucase Alaria se k ničemu nedostali, a tak musel Oliver Glasner skousnout porážku od svého bývalého zaměstnavatele.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele