19. kolo
04.02.2023 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani a Jesper Lindström (© AFP)

Frankfurt naplnil papírové předpoklady a zachraňující se Herthu zdolal hladce 3:0

Úřadující vítěz Evropské ligy z Frankfurtu se v této fázi Bundesligy dostal do dobré formy a nyní v domácím prostředí porazil tápající Herthu snadno po výsledku 3:0. V nejvyšší německé soutěži tak neprohrál již posedmé za sebou a vyhoupl se na pátou příčku se ziskem pětatřiceti bodů. BSC naopak prohrálo počtvrté v řadě a zůstává tak na předposledním sedmnáctém místě s pouhými čtrnácti body.

Ústřední postavou tohoto duelu se stal Randal Kolo Muani, který během úvodní půlhodiny skóroval hned dvakrát a domácí pak pojistili svůj náskok v nastaveném čase druhé půle. Asi nejdůležitější moment celého zápasu se zrodil přesně po dvaceti odehraných minutách. Ve vlastním pokutovém území se totiž dopustil nedovoleného zákroku Filip Uremovič a nařízenou penaltu s přehledem proměnil právě Kolo Muani nekompromisní střelou k levé tyči do protipohybu bezmocného brankáře Christensena.

Neuběhlo ani dalších sedm minut a čtyřiadvacetiletý francouzský rodák skóroval podruhé, jelikož po vynikající kolmici Lindstrøma do volného prostoru přelstil ofsajdovou past a z bezprostřední blízkosti obstřelil vyběhnutého Christensena, balón nakonec zapadl do protějšího spodního růžku. Frankfurt si pak s přehledem hlídal dostatečný náskok a po změně stran ho hned několikrát mohl navýšit.

Zhruba po deseti odehraných minutách druhého dějství zkompletoval svůj hattrick aktivní Kolo Muani, ale jeho trefa tentokráte nemohla být uznána kvůli jasnému ofsajdovému postavení. Necelých deset minut před přestávkou se zjevil ve dvou slibných šancích špílmachr Götze, jenomže napoprvé ho skvěle vychytal Christensen a vzápětí pálil o decimetry vedle levé tyče.

Svěřenci trenéra Olivera Glasnera se přeci jen dočkali třetího uklidňujícího zásahu ve čtvrté minutě nastavení. Pětadvacetiletý obránce Aurélio Buta se před hranicí brankového území opřel do odraženého míče a svůj přízemní pokus usměrnil k pravé konstrukci kolem dívajícího se strážce BSC.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele