13. kolo
05.11.2022 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Youssoufa Moukoko (© AFP)

Dortmund s přehledem porazil Bochum

V součtu všech soutěží prodloužilo BVB sérii neporazitelnosti na šest zápasů, přičemž v Bundeslize ztrácí na první pozici pouhé tři body. Kdežto die Unabsteigbaren ani po třináctém kole neopustí sestupovou zónu.

Tradičně vyprodaný Signal Iduna Park čekal na první trefu pouhých osm minut. Youssoufa Moukoko vně pokutového území čistě odzbrojil Ivana Ordetse, načež vypálil z hranice velkého čtverce a jeho rána se od břevna odrazila za čáru - 1:0. Záhy poté chtěl Donyell Malen udělat šikovnou kličku Lampropoulosovi, pro což neměl řecký obránce pochopení a protihráče poslal k zemi.

Giovanni Reyna, jehož otec Claudio si zahrál proti českému týmu na MS 2006, dokráčel při penaltě k míči a měl obrovské štěstí, že Manuel Riemann skočil na opačnou stranu, protože jinak by pomalou střelu jistojistě bez větších obtíží lapil - 2:0.

V ten moment bylo do jisté míry po zápase, jelikož Bochumští dokázali v aktuální sezoně vsítit dva a více gólů v jednom duelu pouze dvakrát. Pravda, jednou díky tomu porazili vedoucí Union Berlín, nicméně Borussia má až příliš zkušený kádr na to, aby dopustila nějaké podcenění.

Určitě mohlo být dění na hrací ploše zajímavější, kdyby Simon Zoller ve 25. minutě nestřihnul svými nůžkami naprázdno. Za 180 sekund skóroval Philipp Hofmann, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu, takže sudí Stieler nemohl kontaktní zásah uznat. Ve dvaačtyřicáté minutě to vypadalo, že Danilo Soares fauloval Reynu. Druhá "pětka" ve prospěch Dortmundu se ale nekonala.

V nastaveném času úvodního dějství se stadion stejně znovu radoval. Po dlouhém nákopu z vlastní šestnáctky na útočnou polovinu sklepnul Malen rychle pro Moukoka. Všichni tři borci domácího celku, kteří se pod tuhle akci podepsali, totiž dobře věděli, že Riemann vyšel hodně daleko z brány. Následný lob talentu, který za dva týdny oslaví teprve osmnácté narozeniny, zapadnul přesně na místo určení - 3:0.

Hned po změně stran o sobě dal vědět Jordi Osei-Tutu a za Kobelem zvonila tyč. Následně rozehrál Julian Brandt přímý kop tak, že ke čtvrté brance scházely centimetry. Záhy zatoužil po hattricku Moukoko, nicméně pro lepší zakončení mu chyběl větší klid. Do finálního hvizdu se osmělil v podstatě akorát střídající Karim Adeyemi. Na konečném stavu se už vůbec nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele