1. kolo
06.08.2022 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Ostře sledovaný duel mezi Dortmundem a Leverkusenem vyšel lépe domácím

Zatímco v minulé sezoně byl Bayer posledním neporaženým klubem, když ze zápasu poprvé nevytěžil ani bod až těsně před Vánoci, teď mu nepomohla ani dvojice českých borců v kádru. Vedle Patrika Schicka odehrál poločas Adam Hložek, leč na únorové vítězství v Signal Iduna Parku se navázat nepodařilo.

Už ve 3. minutě si naběhnul na centr Piero Hincapié a ve výborné pozici trestuhodně minul. Rozhodující moment se odehrál v 10. minutě. Youssoufa Moukoko našel na zadní tyči Karima Adeyemiho, který to zkusil do protipohybu gólmana. Ten stačil míči do dráhy nastavit "betony", načež kulatý předmět stejně pomaloučku klouzal za čáru. Hrádecký jej zastavil ještě na ní, nicméně navzdory výpomoci od Hincapiého se Marco Reus dokázal prosadit - 1:0.

Ve 20. minutě se o vyrovnání pokusil Patrik Schick. Bohužel pro něj i pro celý Leverkusen o necelých padesát čísel minul levou šibenici. Při následném protiútoku zahrozili zase Reus s Moukokem. Skóre se však tentokrát neměnilo. Zbývající minuty úvodního poločasu měly dál vysokou úroveň, byť gól nepadnul ani po Bellinghamově zakončení.

V 50. minutě našel Donyell Malen před bránou Thorgana Hazarda, jenž trefil přesně prostor, ve kterém se zrovna pohyboval Hrádecký. Krátce poté střílel z hranice šestnáctky Schick, ač měl po levé ruce zcela volného Hložka. Gregor Kobel vyrážel jenom k Exequielu Palaciosovi, který si o pár centimetrů nepohlídal ofsajdovou hranu, takže die Werkself byli nadále o jeden zásah pozadu.

Deset minut poté poslal Diaby povedený centr před bránu, kde se objevil nejlepší český střelec loňského EURA, jenže z tak velké blízkosti našel akorát gólmanovu náruč. Pět minut poté měl Schick další stoprocentní příležitost, jenže Kobel se rozhodnul, že v tomhle utkání prostě neinkasuje. A když, tak mu pomůže rozhodčí.

Jako v 80. minutě, kdy se ukázalo, že vlastnímu gólu Nica Scholotterbecka předcházel ofsajd. Marius Wolf pak minul. V nastaveném čase čekala leverkusenská jednička dlouho na od země odražený balon. Nakonec jej před Wolfem těsně sebrala. Bohužel tak učinila pár centimetrů před hranici velkého čtverce, takže byla vyloučena. Pět střídání v podání Gerarda Seoaneho už byla minulostí, takže do brány musel Edmond Tapsoba. Na rozdíl od Jana Kollera, který v roce 2002 vychytal střelce Bayernu Mnichov, rodák z Burkiny Faso v dresu Bayeru zasahovat nemusel, jelikož Reus mířil mimo zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

Snad Leverkusen přejede ty žluťáky. Přání 1-3...

Reagovat
DidusIneptus

3:2, přání 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele