15. kolo
12.11.2022 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Adam Hložek v oslavách se spoluhráči, Leverkusen (© AFP)

Leverkusen si poradil i se Stuttgartem

Příznivci a příznivkyně klubu z BayAreny věří, že podzimní krize byla zažehnána. Trenér Xabi Alonso totiž před reprezentační pauzou oslavil třetí výhru v řadě, která znamená čtyřbodový náskok nad sestupovými vodami, tohoto času obývanými i celkem z Mercedes-Benz-Areny.

V základní sestavě domácího výběru chyběli oba čeští reprezentanti. Patrick Schick se, na rozdíl od Adama Hložka, neocitnul ještě ani na lavičce. Tohle klání si však stejně nenechal ujít, a tak už ve 4. minutě sledoval, kterak se Chris Führich snaží tak trochu napodobit jeho trefu proti Skotsku z loňského EURO 2020.

Nepodařilo se, a tak mohl otevřít skóre Amine Adli, kdyby jej ovšem nezaskočila skutečnost, že se Frimpongův centr z pravé strany odrazil poněkud jinak, než předpokládal. Na další pokus se čekalo až do 27. minuty. Postaral se o něj Moussa Diaby a Florian Müller musel vyrážet do bezpečí. Po rohovém kopu pálil z otočky nepřesně Adli.

Dočkal se tedy až Diaby, a to krátce předtím, než skončila úvodní půl hodina. Průnik francouzského forvadra přes dva skluzující protihráče byl působivý. Jeho následná střela z hranice vápna se odrazila od Waldemara Antona do protipohybu brankáře, takže na tribunách leverkusenského stánku zavládlo většinové nadšení - 1:0.

Ve 42. minutě Atakan Karazor fauloval Jeremieho Frimponga a domácí dostali šanci zahrávat přímý kop z velmi výhodné pozice. K balonu si stoupnul Kerem Demirbay a rozvlnil pouze boční síť. Po hodině hry posunul čerstvý Hložek na Diabyho, jehož centr před bránu trefil Frimpong v letu pravačkou tak, že se míč odrazil od země do břevna.

Spolupráce obou borců se opakovala i v 77. minutě. Holandský obránce sice skóroval, ale nepohlídal si při svém náběhu ofsajdovou hranu, tudíž sudí Badstübner nemohl tento zásah uznat. Střela Adama Hložka pak byla zblokována, a tak se o konečný výsledek postaral Jonathan Tah, když v 82. minutě po rohovém kopu zblízka zakončil, jelikož na něj hlavou prodloužil kulatý předmět Exequiel Palacios - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prachy nesmrdí. Vědí to i hráči?? Jsem přesvědčen o tom, že ano.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele