33. kolo
21.05.2023 19:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Lars Stindl (© AFP)

Bayer neudržel náskok s Mönchengladbachem a stále bude muset bojovat o šesté místo

Bayer ve čtvrtek vypadl v semifinále Evropské ligy a v předposledním 33. kole proti Mönchengladbachu začal velmi dobře, když přesně po dvaceti odehraných minutách vedl o dvě branky, ovšem nadějné rozehraný duel do úspěšného konce nedotáhl a po remíze 2:2 si opět zkomplikoval boj o konečné šesté místo zaručující předkolo EL. V tuto chvíli má na kontě padesát bodů a před sedmým Wolfsburgem je o jediný bod.

Svěřenci španělského trenéra Xabiho Alonsa na závěr zavítají na půdu zachraňující se Bochumi a nutně potřebují zvítězit, jelikož Vlci se utkají s jistě sestupující Herthou. Hosté vsítili vyrovnávací branku v poslední minutě základní hrací doby a patří jim jedenáctá příčka se čtyřiceti body, v závěrečném kolem budou na dálku bojovat s Kolínem nad Rýnem o konečnou desátou pozici. V domácím dresu opět nenastoupil zraněný český útočník Patrik Schick, jeho krajan Adam Hložek naskočil do hry jako střídající hráč v 84. minutě.

Bayer vstoupil do tohoto nedělního duelu naprosto skvěle a hned svou první vážnější akci po čtvrthodině hry přetavil ve vedoucí gól. Po kombinaci ve středu hrací plochy vymyslel Piero Hincapié famózní kolmici na pravou stranu pro Amineho Adliho, který svůj únik zakončil s grácií a z mírného úhlu propálil bezmocného brankáře Olschowskyho. Vzápětí neuběhlo ani dalších pět minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový.

Domácí znovu předvedli vynikající přízemní kombinaci a po výborném pasu Frimponga z pravého křídla si seběhl do brankového území protivníka důrazný Kerem Demirbay, jenž prudkou hlavičkou chladnokrevně rozvlnil síť. Hosté ve zbývajícím průběhu první půle přidali a chtěli alespoň snížit, jenomže Weiglovi byl odmáván ofsajd a a nebezpečnou střelu Lainera dokázal zkrotit ve svých rukavicích pozorný gólman Hrádecký.

Mönchengladbach pokračoval v tlaku i po změně stran a kýženého snížení se dočkal v 58. minutě. Zpětnou nahrávku Bakkera totiž špatně zpracoval Hrádecký a jeho obrovské hrubky využil Jonas Hofmann, neboť střelou z dvanácti metrů i přes snahu vracejícího se Taha přeci jen dostal míč o kousek za brankovou čáru.

Poté se nic zásadního nedělo a teprve v závěrečné desetiminutovce se hra opět rozhýbala. Lars Stindl nejprve svým volejem ze šesti metrů těsně minul prostor tří tyčí, ale v 90. minutě už vsítil vyrovnávací gól, jelikož po chybné rozehrávce Amiriho obdržel zpětnou nahrávku od Thurama a z deseti metrů se trefil k protější konstrukci. Leverkusen v nastaveném čase potkala ještě jedna pohroma, když byl přímo vyloučen Hincapié za ostrý zákrok na Weigla.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele