30. kolo
29.04.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg vyloupil RheinEnergieStadion v Kölnu a udržel čtvrtou pozici

Nejbližší dotírající konkurent, tedy RB Lipsko, si v rámci 30. kola rovněž vystačilo s jedinou brankou. V utkání hraném ve městě nad řekou Rýn se o ni postaral Ritsu Dōan. Pro domácí to znamená, že zůstávají na pětatřiceti bodech.

Během úvodních patnácti minut se hrálo spíše ve středu pole. Teprve potom se osmělil Florian Kainz, ale že by Marka Flekkena nějak vystrašit, to se rozhodně napsat nedá. Hned poté se na opačné straně hrací plochy odrazil míč k Lukasi Küblerovi, který kdyby trefil, patrně by se jednalo o jeden z nejhezčích gólů, jaké letos německá nejvyšší soutěž nabídla.

Holandský brankář klubu ze spolkové země Bádensko-Württembersko se musel mít na pozoru i těsně po uplynutí úvodní dvacetiminutovky. Dokonce hned dvakrát. Jeho zákrok, kterým rukou na poslední chvíli zastavil Martelovu hlavičku z bezprostřední blízkosti, byl opravdu povedený. V této pasáži byl hodně aktivní Davie Selke, jenž nakonec vyšel střelecky naprázdno.

Při další akci Dōan pobídnul kolegu Hölera (nikoli Höflera), s jehož střelou z úhlu si Marvin Schwäbe poradil. V závěru úvodního dějství to byl znovu Höler, který cílil nebezpečně pod břevno. Na jedinou trefu této partie se čekalo do její čtyřiapadesáté minuty. Grifův rohový kop prodloužil Höler na zadní (pravou) tyč, kde číhal Ritsu Dōan a z bezprostřední blízkosti dopravil kulatý předmět na místo určení - 0:1.

Další střela patřila Maximilianu Eggesteinovi. Muž v rukavicích ji jenom vyrazil, nicméně Michael Gregoritsch se zřejmě ještě pokoušel nesmyslně přihrávat, než aby to zblízka zkusil sám. Flekkena do konce zápasu vystrašil prakticky už pouze jeho vlastní spoluhráč Philipp Lienhart, avšak vlastnímu gólu bylo zabráněno. A eliminovat se podařilo i veškeré snahy střídajícího Steffena Tiggese.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele