16. kolo
14.12.2021 20:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Anthony Modeste (© AFP)

Wolfsburg dvakrát vedl, přesto doma s Kolínem nad Rýnem padl

Wolfsburg potvrdil, že jeho výsledková krize se zřejmě nezažene jen mávnutím kouzelného proutku. V Bundeslize padl už počtvrté v řadě, v součtu s Ligou mistrů již pošesté, a rozhodně závěr tohoto kalendářního roku nemůže hodnotit pozitivně. Kolín nad Rýnem dokázal hned dvakrát smazat náskok soupeře a dokonce v závěru díky Anthonymu Modestemu zvítězit.

Už od úvodních minut mělo utkání velmi slušné grády. Hrálo se ve vysokém tempu, přičemž o něco lépe možná přece působili domácí, jež se nakonec ujali vedení již v 8. minutě, to když podnikli rychlý brejk, Lukébakio od pravé lajny vsunul balón do běhu na Bakua, ten pak svou táhlou přihrávkou oslovil L. Nmechu, jenž z blízkosti neměl výraznější problémy skórovat.

Hosté se snažili reagovat na nepříznivý stav v 19. minutě zásluhou Modesteho, ten se ovšem ještě v tomto případě neprosadil. Až ve 34. minutě ve finále došlo na srovnání stavu. Opravdu moc dobrou práci ve vápně odvedl Duda, který se tam dokázal perfektně uvolnit, vybídl poté svého spoluhráče Kainze, jenž sice trefil břevno, ale z následné dorážky zaúřadoval Modeste.

Do konce poločasu ještě mohl rozradostnit Kolín nad Rýnem hlavičkou Hübers, jenomže jeho pokus zvládl zlikvidovat brankář Casteels. Do první půle vstoupili Vlci bezpochyby aktivním, povedeným způsobem a v té druhé prožívali vlastně dost podobný scénář. Famózně si na levé straně počínal Lukébakio, z jehož podnikání těžil lehkou střelou do prázdné branky Weghorst.

Od té doby se zdálo, že Wolfsburg má dění na hrací ploše pod kontrolou. A nutno podotknout, že Kolín nad Rýnem po tomto inkasování těžko hledal cestu k pravidelnému tvoření si šancí, neboť jeho protivník si v defenzivních činnostech vedl velmi úspěšně. Avšak v 73. minutě se přece, už podruhé, dočkal vstřeleného gólu. A zařídil ho netradiční způsobem svou hrudí Uth.

Kozlové možná cítili možnost, že by z tohoto souboje nemuseli odjíždět domů pouze s jedním získaným bodem na kontě. V 81. minutě se pokoušel zacílit znovu Modeste, nicméně kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi neohrozil. V 89. minutě však přece udeřil, a zapsal si tedy klíčový přesný zásah, poněvadž využil pas od Schindlera, tečovaný bránícím Roussillonem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele