17. kolo
18.12.2021 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Union Berlín odváží z Bochumi nejtěsnější vítězství

Berlínský klub neprožíval nejlepší týdny. Po remíze se Slavií v rámci Evropské konferenční ligy se tým vedený Ursem Fischereem stal prvním, kterého dokázal porazit poslední Fürth. Po další remíze s Freiburgem tedy konečně die Eisernen bodovali naplno. Podzim zakončí nejhůře na sedmé pozici, kdežto die Unabsteigbaren si udrží těsný náskok před barážovou příčkou.

Začátek zápasu naznačoval, že se zřejmě nebude hrát v rukavičkách. Přesto nakonec rozhodčí Tobias Reichel udělil za celých devadesát minut pouhé dvě žluté karty. Ten nejdůležitější okamžik odpískal krátce po uplynutí úvodní čtvrthodiny. Centr z levé strany sklepnul Grischa Prömel pro Maxe Kruseho, jehož volej pravačkou z hranice velkého čtverce zapadnul k levé tyči - 0:1.

Ve 40. minutě rozjeli hosté po ose Awoniyi - Kruse slibnou akci, v jejímž závěru střílel Prömel pouze do obránce. Podobně si počínal spoluhráč zmíněných tří borců Christopher Trimmel, jenž pro změnu neprostřelil bránícího Denise Soarese. Hned na začátku druhé půle byly k vidění tři dobré možnosti. O první dvě se postarali hráči hájící barvy klubu z hlavního města Německa.

Nejdříve mohl jít sám na brankáře Taiwo Awoniyi, jenže si nevšimnul Erhana Mašoviće, který mu včas zvládnul balon uzmout. Potom zkusil štěstí asistent u vedoucí branky Unionu, nicméně mířil v pádu nad. Následně se musel s výborným zákrokem proti zakončení Christophera Antwi-Adjeie vytasit Andreas Luthe.

Stejně si musel počínat po hodině hry, kdy vyrážel jedovatou ránu z kopačky Elvise Rexhbecaje. A nutno podotknout, že měl veliké štěstí, když dorážku nasměroval do oblak Miloš Pantović.

Další šance patřila Awoniyimu, ale Manuelu Riemannovi s ní starosti neudělal. Nejblíže k vyrovnání měl v tomto odstavci už jenom zmiňovaný srbský útočník. Bohužel pro Bochum orazítkoval pouze břevno, takže deváté porážce nezabránil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele