13. kolo
27.11.2021 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Miloš Pantović (© AFP)

Mizérie Freiburgu pokračuje, tentokrát nestačil na Bochum

Svěřenci trenéra Christiana Streicha udrželi ze všech bundesligových týmu nejdéle neporazitelnost. Jenže o ni přišli před reprezentační pauzou, když nestačili na Bayern. Od té doby si připsali na konto další dvě porážky, díky kterým s největší pravděpodobností po tomto kole zažijí pád ze třetí příčky. Naopak Bochum připisuje důležité páté vítězství.

První střelu mezi tři tyče obstaral už ve 4. minutě Anthony Losilla, jenže Mark Flekken mohl být klidný. Následně to zkusil Jeong Woo-jeong, ale nepočínal si nejpřesněji. Jihokorejský reprezentant se nedlouho poté dostal k hlavičce, která se stala snadnou kořistí pro Manuela Riemanna. Rodák z Inčchonu byl v dresu Freiburgu nadále aktivní, jenže překonat soupeřova gólmana se mu nakonec za pětašedesát minut nepodařilo.

Před koncem poločasu zkusil štěstí Kevin Schade a Kostas Stafylidis srážel na roh. Po něm přispěchal s volejem Nico Schlotterbeck a za Riemannem zvonila branková konstrukce. V 51. minutě rozehrával přímý kop od pravé autové čáry Vincenzo Grifo. Jeho centr byl natolik kvalitní, že díky němu hlavičkoval Philipp Lienhart a balon se od země odrazil na místo určení - 0:1.

Brankář Riemann se snažil reklamovat ruku útočícího hráče, jenže u rozhodčího Ittricha s těmito protesty nepochodil. Die Unabsteigbaren se však nenechali zaskočit nepříznivým stavem a za necelých 180 sekund vyrovnali. Po chybě hostujícího celku přihrál Holtmann nabíhajícímu Sebastianu Polterovi, jenž vyřešil celou situaci housličkami - 1:1.

Po hodině hry se k zakončení propracoval Lucas Höler. Gólman Riemann stál ovšem přesně tam, kde stát měl. Neviditelný nezůstal ani Nicolas Höfler, jenže jeho rána byla až příliš přesná. V 82. minutě přiletěl na obrannou polovinu Freiburgu míč, který chtěl zkrotit Lienhart. Mark Flekken mezitím vyběhnul až téměř ke středovému kruhu, což se mu stalo osudným, neboť Miloš Pantović díky tomu mohl zakončovat téměř z poloviny hřiště do odkryté branky - 2:1.

Ten samý hráč si dělal o pět minut později zálusk na další gól, jenže na Flekkena nevyzrál. V nastaveném čase vyškrábnul jeho protějšek Manuel Riemann nebezpečný centr alespoň na tyč. Hostům pak pranic nepomohlo, že se vrhli do útoku v jedenácti lidech. Snad konečně zaberou za týden v Borussia-Parku. Naopak výběr Thomase Reise prověří aktuální formu Augsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele