4. kolo
12.09.2021 17:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Vladimír Darida (© AFP)

Hertha má první body v sezóně, venku skolila Bochum. Darida si připsal dvě asistence

Hertha se po třech ligových kolech krčila u dna tabulky, neboť se jí nepovedlo získat jediný bod, tentokráte už však konečně zabrala a venku se jí podařilo skolit nováčka Bundesligy. Bochum si naopak připsala již svou třetí porážku v sezóně, a protože dosud porazila pouze Mohuč, je v průběžném pořadí výše než berlínský výběr už jenom zásluhou lepšího skóre.

Oba celky v rámci prvního poločasu v útoku opravdu výrazněji nezářily. A možná se vůbec neočekávalo, tedy po shlédnutí zhruba první třetiny tohoto utkání, že by mohl duel nabídnout hned čtyři branky. Až poté, co ve 37. minutě Serdar dokončil své úctyhodné sólo povedeným způsobem po přihrávce českého reprezentanta Daridy, se najednou dění na hřišti začalo hýbat.

Domácí, opaření tímhle inkasováním, jenž na řadu přišlo vlastně z ničeho nic, do přestávky obdrželi ještě jeden gól, který naopak dostal Herthu do dalších pohodovějších nálad. Znovu se přitom prosadil zdárně Serdar, jelikož stopeři Lampropoulos ani Bella-Kotchap nedostali míč do bezpečí, a hostující záložník, ve správný čas a ze správného místa, zacílil od bližší tyčky.

Bochum ovšem nechtěla, aby nepovedený závěr prvního dějství zamával s jeho nadějemi na urvání úspěšného výsledku, a v 59. minutě podnikla kroky k opravě. Holtmann na levé straně vykouzlil pěknou individuální akci, jeho zakončení vyrazil gólman Schwolow jen k nohám Zollera, který bez větších obtíží skóroval svou levačkou a pod břevno do poloprázdné brány.

Avšak na vyrovnání se již mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska nezmohlo. Hertha totiž v defenzívě hodně slušně pracovala, nechala v podstatě zapomenout na minulé kolo, v němž o pět gólů nestačila na mnichovský Bayern, a to i díky své třetí pojišťující trefě ze 78. minuty, kterou po brejku zařídil Maolida po další asistenci Daridy a jež znamenala berlínský úspěch.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Hertha Tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele