9. kolo
24.10.2021 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sebastian Polter (© AFP)

Bochum poprvé od roku 2009 vyzrála na Frankfurt

Eintracht Frankfurt v týdnu v rámci Evropské ligy nasázel Tomáši Vaclíkovi tři branky a porazil jeho Olympiakos, nicméně v desátém bundesligovém kole si nepohlídal úvod a závěr zápasu. Navíc mu nestačila ni výhoda pokutového kopu. Proto se nachází o pouhé dva body nad sestupovým pásmem. Ovšem Bochum na tom není o mnoho lépe.

Ve 3. minutě adresoval Takuma Asano přihrávku nabíhajícímu Dannymu Blumovi, který si pohlídal ofsajdovou hranu a ve finále celé akce zahrál Kevinu Trappovi na housle - 1:0. V 7. minutě se Anthony Losilla snažil napodobit trefu Patrika Schicka v duelu se Skotskem, jenže na rozdíl od českého reprezentanta to nedopadlo podle představ.

Sebastian Polter poté nešikovně zasáhnul ve vlastní šestnáctce letící míč rukou. Rozhodčí Marco Fritz se šel podívat k videu, aby potvrdil penaltový verdikt. Gonçalo Paciencia však zamířil Riemannovi rovnou do náručí. Neúspěšný exekutor byl už za necelých dvacet minut stažen ze hřiště a nahrazen Samem Lammersem.

"Orli" začali být nervóznější, což si domácí nechtěli nechat líbit. Poločasový hvizd tedy jistě v obou táborech přivítali. V 58. minutě se balon odrazil k Sebastianu Rodemu, jenž mířil nad břevno. Borré pak pobídnul Lammerse, který našel pouze připraveného Manuela Riemanna. Ten ve čtyřiasedmdesáté minutě při zakončení stejného protihráče ani zasahovat nemusel, jelikož jeho hlavička postrádala přesnost.

V závěrečné desetiminutovce našel Makoto Hasebe ve vápně Daichiho Kamadu, který jednoduchou zasekávačkou vyšachoval ze hry Cristiana Gambou, jenže následná střela pravačkou skončila pouze na tyči. Místo vyrovnání tak přišlo potrestání. Christopher Antwi-Adjei ještě Kevina Trappa nepřekonal, ale při následné akci mohl Sebastian Polter střílet do odkryté branky - 2:0. Není divu, že po konci střetnutí zavládlo na Vonovia Ruhrstadionu veliké nadšení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele