20. kolo
22.01.2022 18:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Takuma Asano (© AFP)

Zápas mezi Bochumí a Kölnem vítěze nepoznal

Zatímco při srpnovém vzájemném střetnutí byli o jeden gól úspěšnější "Kozlové", tentokrát se zrodila čtyřgólová plichta. Nepřekvapivě se při ní prosadil i Anthony Modeste, jehož zásluhou klub z města nad řekou Rýn za pohárovými pozicemi o mnoho nezaostává. Zato die Unabsteigbaren mají na kontě už čtyřiadvacet bodů, což po dvaceti kolech pro ligového novice rozhodně není marné vysvědčení.

V 6. minutě mohl domácí poslat do vedení Elvis Rexhbecaj, kdyby při své dorážce lépe zamířil. Nedlouho před koncem úvodní dvacetiminutovky se dostal ke střele Jürgen Locadia a Marvin Schwäbe skvěle zakročil. Následně se dvakrát připomněl Modeste, ale ani v jednom případě neskóroval. To se totiž povedlo až protihráči Gerritu Holtmannovi, jenž v závěru rychlého protiútoku nasadil hostujícímu brankáři housle - 1:0.

Svého spoluhráče chtěl po půlhodině hry napodobit Armel Bella-Kotchap, jenže prostor mezi třemi tyčemi mu byl malý. Zato v šestatřicáté minutě po rohovém kopu propadnul kulatý předmět k Timo Hübersovi, který jej zblízka napálil do sítě - 1:1. Za 180 sekund se zatoužil prosadit Locadia. Radost mu pokazil výtečným zákrokem Schwäbe.

Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, udeřil svým třináctým zásahem v sezoně Anthony Modeste. Jednoduše si zpracoval míč za obranou a následným chladnokrevným lobem z hranice vápna potvrdil vynikající formu - 1:2. Úvodní pětačtyřicetiminutovka tedy nakonec vyšla lépe výběru Steffena Baumgarta.

V 53. minutě se hodně zapotil Schwäbe, když nejprve vyrazil Holtmannův pokus, a poté měl štěstí, že Miloš Pantović dorážel nad. V 64. minutě posunul Danilo Soares na kolegu Poltera, který si nepotykal s přesností. Jeho spoluhráč Takuma Asano byl za 300 sekund o poznání úspěšnější, jelikož zareagoval ze všech nejrychleji a jeho skákavá střela se zastavila až v síti - 2:2. Do konce zápasu stála za zmínku snad jenom nemastná neslaná střela Patricka Osterhageho, se kterou si gólman snadno poradil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele