13. kolo
26.11.2021 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Borna Sosa (© AFP)

V předehrávce 13. bundesligového kola dokázal Stuttgart vyzrát na Mohuč

VfB tak potvrdili, že se jim proti soupeři z metropole Bádensko-Württemberska daří. Šlo už o třetí duel, který vyšel lépe v jejich prospěch. Die Nullfünfer kvůli tomuto zaváhání propásli příležitost vyšplhat se alespoň dočasně na pohárové příčky. Naopak tým Pellegrina Matarazza opustil pohárový post.

Na první příležitost tohoto střetnutí se věru nemuselo čekat dlouho. Už ve 3. minutě si výborně před obránce udělal prostor Omar Marmoush a jeho střele musel nad břevno dopomoci Robin Zentner. Následně se osmělil Karim Onisiwo a pořádně zaměstnal Floriana Müllera, svého bývalého spoluhráče.

Ve 21. minutě posunul Orel Mangala na Hirokiho Ita, jehož obstřel nakonec zapadnul přesně k pravé tyči, přestože si muž v rukavicích na balon sáhnul - 1:0. Zentner následně zasáhnul Konstantinose Marvopanose, takže rozhodčí Jöllenbeck ukázal na značku pokutového kopu. Jenže po zhlédnutí záznamu svoje rozhodnutí přehodnotil.

Ve 39. minutě bylo vyrovnáno. Na centr Jean-Paula Boëtiuse přes velkou snahu Borna Sosa nedoskočil, takže se k hlavičce dostal za ním stojící Alexander Hack - 1:1. Tečku za úvodním dějstvím učinil Omar Marmoush střelou do boční sítě. Krátce po změně stran cílil Philipp Förster na bližší tyč a ke gólu chyběly jenom centimetry.

Už za 120 sekund rozehráli hráči Stuttgartu protiútok. Orel Mangala znovu asistoval. Tentokrát si vybral po své levé ruce běžícího Bornus Sosu, jenž pálil levačkou. Díky odrazu od břevna zařídil svému týmu vedení - 2:1. Po hodině hry zatoužil odpovědět Boëtius, leč přestřelil. Marmoushovo další zakončení zblokoval Niakhaté, zatímco proti Narteyovi vykročil Hack.

Potom zkusil štěstí Lee Jae-sung, jenže Müllerovi vrásky nepřidělal. Hned poté se brankář ve službách klubu z Mercedes-Benz-Areny musel činit proti dobré ráně Alexandera Hacka. Ve zbývajících minutách už pětadvacet tisíc fanoušků a fanynek na stadionu žádnou vyloženou možnost nevidělo. Stuttgart příště přivítá doma Herthu, do MEWA Areny zavítá Wolfsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele