8. kolo
16.10.2021 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union Berlín potvrdil dobrou formu i proti Wolfsburgu

Při výhře 2:0 se nepřekvapivě opět prosadil Taiwo Awoniyi, který má tak na kontě už šest zásahů. Die Eisernen oplatili "Vlkům" květnovou porážku, přičemž výběr Marka van Bommela pomalu začíná vyklízet čelní pozice.

Během úvodních dvaceti minut byli sice borci z obou táborů aktivní, leč žádnou lepší šanci si nevytvořili. Až ve 22. minutě to po soupeřově nepovedeném odkopu zkusil hned z první Luca Waldschmidt, jenže branku o kousek minul. Poté se hosté dostali do rychlého protiútoku, v jehož závěru přišla přihrávka napříč pokutovým územím na zadní tyč, kterou orazítkoval Dodi Lukebakio.

Před poločasovou pauzou musel vyběhnout mimo pokutové území Andreas Luthe. Jeho odkop ukořistil Maximilian Philipp, jehož lob o několik čísel přeletěl břevno. A podobně si počínal při poslední šanci úvodního poločasu hostující Josuha Guilavogui. Úvodní dějství tedy gól nepřineslo, nicméně v tom druhém se na něj čekalo pouhé čtyři minutky.

Genki Haraguchi prostrčil při rychlém protiútoku na Taiwa Awoniyiho, jenž pak se štěstím procedil kulatý předmět mezi nohama Koena Casteelse - 1:0. Odpovědět se pokusil Jérôme Roussillon, ale nebyl přesný. Teprve potom přišel na hrací plochu Wouter Weghorst a hned mohl skórovat, kdyby ovšem nepodcenil precizní hru nohama v podání gólmana Lutheho.

Holandský forvard se do zakončení znovu dostal až na začátku poslední desetiminutovky, jenže tuhle hlavičku si určitě za rámeček nedá. Ta další už byla výživnější, jenže letěla přesně do míst, kde stál připravený muž v rukavicích.

V 83. minutě moderní technologie potvrdila, že při zakončení hlavou v podání Sheralda Beckera skutečně balon celým svým objemem překročil brankovou čáru - 2:0. Střelec druhé branky při své další příležitosti na Casteelse nevyzrál, avšak berlínský klub bude přesto po osmi kolech okupovat pohárovou příčku. VfL zůstávají o dva body zpět.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele