1. kolo
14.08.2021 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slavící hráči Leverkusenu (© AFP)

Duel mezi Unionem a Leverkusenem vítěze nepoznal

Po závěrečném hvizdu svítilo na ukazateli stejné skóre, jako při květnovém vzájemném klání. Tentokrát se to nejdůležitější odehrálo na Stade An der Alten Försterei v rozmezí úvodních dvanácti minut.

Už po necelých 120 sekundách se mohl radovat Patrik Schick. Česká hvězda letošního EURA si to neohroženě nasměrovala do vápna, přičemž si nic nedělala ze stínujícího Robina Knocheho. Dobrou střelu musel likvidovat Andreas Luthe. Díky tomu mohl jít jeho tým pět minutek poté do vedení. Taiwo Awoniyi využil nedůrazu hostujících stoperů, načež si drobným úkrokem vpravo udělal prostor ke střele, kterou vyslal z hranice šestnáctky rovnou pod břevno branky, kterou hájil Lukas Hradecky - 1:0.

Patrik Schick byl nadále aktivní, jenže vyrovnání za něj obstaral Moussa Diaby, když převzal přihrávku od Jeremieho Frimponga, přiběhnul až do vápna, odkud střílel po zemi mimo dosah muže v rukavicích - 1:1. Ve zbývajících minutách úvodního poločasu to vypadalo, že oba celky jsou se stávajícím stavem spokojení a rozhodně se nehnali do žádných větších akcí.

Obě defenzivy se měly na pozoru, takže bylo nesmírně obtížné se dostat na dostřel té či oné brány. Ofenzivním snahám nic nepomáhaly ani nepřesné centry. Genki Haraguchi to tedy v 66. minutě zkusil z velké dálky a nepřekvapivě neuspěl. Patrik Schick to měl bez adekvátní podpory na hrotu čím dál složitější, přesto si ještě jednu dobrou možnost vypracoval.

Ve větší příležitosti se však ocitnul střídající Cedric Teuchert a Lukas Hradecky zachránil pro die Werkself alespoň bod. I protože, že po následném rohovém kopu vychytal Marvina Friedricha. O první vítězství tedy budou die Eisernen usilovat proti Hoffenheimu, zatímco do BayAreny přijede Borussia Mönchengladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele