6. kolo
25.09.2021 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Pavel Kadeřábek (© AFP)

Hoffenheim i díky brance Pavla Kadeřábka zdolal Wolfsburg

Před tímto kolem byli Vlci spolu s Bayernem a Freiburgem jediným neporaženým klubem v Bundeslize. Také na domácím stánku TSG vedli, jenže nakonec odjíždějí s prázdnou. V tabulce je tedy předskočil Leverkusen, zatímco Sebastian Hoeneß se může po rozpačitějším úvodu sezony těšit ze druhého vítězství.

Andrej Kramarić zatím neprožívá takové střelecké hody jako v minulém ročníku, kdy skóroval dvacetkrát. V tomto klání to potvrdil v 9. minutě, kdy z voleje v dobré pozici přestřelil. Následně to z dálky zkusil Jérôme Roussillon a Baumann nechal děkovat. Oba týmy se snažili hrát aktivně, což se v pětadvacáté minutě vyplatilo hostům.

Ridle Baku vymyslel technický obstřel ze dvaceti metrů, na který byla domácí jednička krátká - 0:1. Po rozehrávce centroval Kramarić na Christopha Baumgartnera, který si ovšem neporadil podle svých představ. Ve 33. minutě se svého spoluhráče pokusil napodobit Maximilian Arnold, nicméně prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

V minutě devětatřicáté cílil chorvatský forvard ve službách TSG Hoffenheim jenom do boční sítě, avšak chuť si spravil v nastaveném čase, když na jeho hlavičku nedosáhnul Koen Casteels - 1:1. Důležitý "šatňák" byl na světě, což domácím dodalo energii do druhé pětačtyřicetiminutovky. Ačkoli hned v jejím úvodu to neúspěšně zkusil Maximilian Philipp, jehož záhy fauloval za cenu žluté karty Pavel Kadeřábek.

Po hodině hry došlo na souboj Davida Rauma s Wouterem Weghorstem, který sudí Daniel Siebert po poradě s videem neposoudil jako penaltový. Na vítěznou branku se v PreZero Areně čekalo do 73. minuty. Pavel Kadeřábek předvedl na pravé straně výborné zpracování těžké přihrávky, díky čemuž mohl vběhnout do vápna, kde posouval na Baumgartnera, na jehož volej z úrovně penalty byl gólman krátký - 2:1.

Následně fauloval Roussillon unikajícího Kevina Akpogumu. Nařízeného přímého kopu se chopil Raum, ale trefil pouze tyč. Od ní se však míč odrazil k číhajícímu Pavlu Kadeřábkovi, který si pohlídal ofsajdovou hranu a který měl tudíž před sebou velice snadnou úlohu - 3:1. Alespoň o korekci výsledku se pokusil ještě John Brooks, nicméně se nezadařilo. Takže ani Dennise Geigera nemuselo mrzet, že v nastavení minul zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele