8. kolo
15.10.2021 20:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Dennis Geiger (© AFP)

Hoffenheim s velkým přehledem porazil Köln

TSG v úvodu sezony předváděli nevyrovnané výkony. A vlastně ani tento jednoznačný výsledek nic nedokazuje, protože proti Kozlům se celku, který hraje domácí zápasy v PreZero Areně, daří získávat pohodlná vítězství poměrně často.

V 8. minutě svému gólmanovi pořádně zavařil Rafael Czichos, když špatným odkopem namazal Kramarićovi. Chorvatský reprezentant si míč zpracoval, ale Timo Horn včas zmenšil střelecký úhel. Následně se osmělil Kingsley Ehizibue. Jeho rána byla dobrá, mezi tři tyče však o malý kousek nezamířila. Po půl hodině hlavičkoval těsně nad Sebastian Andersson.

Další střela už byla gólová. Pavel Kadeřábek posunul na Kramariće, který pobídnul rozběhnutého Ihlase Beboua, který obešel muže v rukavicích a s přehledem uklízel do prázdné - 1:0. Český obránce se záhy zranil a místo na hrací ploše musel uvolnit pro Chrise Richardse. V každém případě do poločasového hvizdu už domácí náskok uhájili.

Po změně stran zkusil štěstí Anthony Modeste. Branka mu ovšem byla malá. Ve 49. minutě tak mohli Hoffneheimští navýšit svoje vedení. Při pěkné akci se míč rychle posunul z levé strany hřiště na pravou, odkud přihrával Kevin Akpoguma na hranici malého čtverce, kde Ihlas Bebou nezpracoval zcela podle představ, nicméně při postavení zády k bráně všechno jistila patička pravé nohy - 2:0.

Než se hosté rozkoukali, prohrávali už o tři trefy. Za necelých 120 sekund totiž došlo na další pohlednou akci, v jejímž závěru přihrál David Raum Christophu Baumgartnerovi, jenž zblízka neomylně zakončoval - 3:0. Další zářez mohl přidat po narážečce s Grillitschem záložník Dennis Geiger, nicméně minul.

Chuť si spravil až dvacet minut poté. Ještě předtím netrefil podle představ Luca Kilian. Teprve potom si domácí borci pohlídali ofsajdovou hranu a Geiger se štěstím dopravil balon na místo určení - 4:0. Mark Uth předváděl v dresu Hoffenheimu dobré výkony, nicméně teď nastupuje za Köln. Šanci snížit měl v 77. minutě, jenomže hlavičkoval nad. Navíc i kdyby skóroval, gól by kvůli ofsajdu nemohl platit.

V 80. minutě vychytal Kramariće brankář Horn. Minisouboj obou fotbalistů se opakoval krátce poté znovu a toho, který hájí barvy klubu z města nad řekou Rýn, zachránilo břevno. Robert Skov cílil jenom do boční sítě, avšak družina Steffena Baumgarta si přesto nepopulárního "bůra" odvezla. Postaral se o něj Stefan Posch, když mezi dvěma obránci vyskočil na Kramarićův centr a svou přesnou hlavičkou vymetl levou šibenici - 5:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele