26. kolo
12.03.2022 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Freiburg nakonec vyzrál na Wolfsburg a podvanácté v sezoně vyhrál

Tým Christiana Streicha sice ztratil dvougólové vedení, nicméně nedlouho před koncem řádné hrací doby se dokázal prosadit obránce Niko Schlotterbeck. SC proto dál vyvíjejí tlak na třetí Bayer Leverkusen, zatímco Vlci vědí, že ani po šestadvaceti kolech neopustí dolní polovinu tabulky.

Na první přesný zářez se v Europa-Park Stadionu nemuselo čekat nikterak dlouho. Po Arnoldově faulu famózním způsobem skóroval Vincenzo Grifo z nějakých dvaceti metrů rovnou do levé šibenice - 1:0. Lucas Höler při následující akci našel svou přihrávkou před bránou kolegu Ermedina Demiroviće, jenž zblízka orazítkoval tyč.

Střelec úvodní branky tohoto klání zatoužil po další v minutě pětatřicáté, jenže tentokrát na sebe rozhodně v dobrém neupozornil. To ve 41. minutě italský fotbalista jedním dotekem parádně posunul na rozběhnutého Christiana Güntera, na jehož pobídku o malinký kousíček nedosáhnul Demirović. Pokud by dosáhnul, nebylo, co řešit, neboť stál metr před odkrytou klecí.

V každém případě už za 180 sekund našel Höfler svým centrem z levé strany před bránou Grifa, který si balon zpracoval, aby jej z první nechytatelnou bombou napálil do sítě - 2:0. Úvodní dějství tedy vyšlo mnohem lépe pro domácí. Zato hosté dokázali snížit už sedm minut po startu toho druhého. Jmenovitě to byl Max Kruse, komu Maximilian Arnold adresoval vynikající přihrávku za obranu a bývalý hráč Unionu Berlín si tváří v tvář Flekkenovi poradil zcela suverénně - 2:1.

Po hodině hry pelášil Pervanovým směrem Demirović, ale protože stál z úhlu, a navíc byl blokován Maxencem Lacroixem, skóre se nezměnilo. Dále po vyrovnání zatoužil Lucas Nmecha, jenže to by nesměl o několik čísel přestřelit. Renato Steffen se svým zakončením brankáře spíše pobavil, ovšem jeho spoluhráč Maximilian Arnold už byl v 84. minutě úspěšný.

Při závaru před bránou naslepo odkopával Schlotterbeck, což se ukázalo býti smolným řešením, jelikož jeho protihráč se sedmadvacítkou na zádech našel se svou ranou skulinu u levé tyče - 2:2. Tenhle duel se však měl stát kořistí klubu z Bádensko-Württemberska. V 87. minutě Nils Petersen sklepnul u hranice šestnáctky právě pro Nika Schlotterbecka, na jehož dobrou střelu pravačkou byl Pavao Pervan krátký - 3:2.

Sám asistent pak v nastaveném čase netrefil, což platilo i v úplně poslední minutě pro Jonase Winda. Freiburg má tedy o důvod víc, proč se těšit na příští víkend, kdy se představí na stadionu posledního Fürthu. Wolfsburg se pokusí podat ještě o něco lepší výkon v domácím klání proti Bayeru Leverkusen, za který by už teoreticky mohl odehrát alespoň nějakou porci minut český útočník Patrik Schick.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Urputný boj o vstupenku do LM mezi FR, LEV, HOFF, L

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele