30. kolo
16.04.2022 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg oplatil Bochumi porážku z prvního vzájemného zápasu

V Europa-Park Stadionu to byla ze strany svěřenců Christiana Streicha celkem jednoznačná záležitost. Dva poměrně brzké góly nepochybně hodně pomohly. Ten třetí se uskutečnil osm minut po změně stran. Jakékoli snahy o korekci výsledku pak utnul svým vyloučením Kostas Stafylidis. SC tedy mají blízko k udržení pohárové příčky, zatímco VfL mají ve hře o udržení stále všechny trumfy ve vlastních rukou.

Už v 5. minutě převzal Höflerův centr Lukas Kübler, aby z rohu pokutového území nekompromisně propálil Manuela Riemanna - 1:0. Po čtvrt hodině měla hostující jednička štěstí, že tečovaný pokus Jeong Woo-yeonga nenadělal více neplechy. Nicméně už za necelou minutku se Roland Salai podíval na bránu a pravačkou zacílil na levou tyč, od které se míč odrazil tím správným směrem - 2:0.

V 36. minutě to byl opět maďarský forvard, kdo hlavou ohrožoval hostující svatyni. V poslední minutě prvního dějství zakončoval ještě výše zmíněný korejský reprezentant, leč neměl optimálně seřízená mířidla. Ve druhém poločase musel být dvakrát pozorný Mark Flekken. Potřetí už nikoli, jelikož Elvis Rexhbecaj mířil nad bránu.

Všechno tak musela pojistit minuta třiapadesátá, kdy Jeong Woo-yeong po dobré práci nacentroval do vápna, kde se k přesné hlavičce dostal znovu Sallai, čímž svůj celkový střelecký účet pozvednul na tři zásahy - 3:0. Po hodině hry obrana výběru Thomase Reise totálně propadla, takže se dva freiburští borci octili před Riemannem, který byl trefen Nicolasem Höflerem.

Roland Sallai do děje tohoto klání výrazně promluvil ještě v 68. minutě, kdy se na něm vyfauloval Stafylidis. Červená karta byla jasná, takže die Unabsteigbaren dohrávali o deseti. Domácí měli nahráno, takže se nechtěli pouštět do žádných větších akcí. Výjimku tvořil pouze pokus Hölera, který muž v rukavicích vyrazil do bezpečí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi podezřelý zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele