15. kolo
11.12.2021 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Hoffenheim zásluhou pozdní trefy odváží z Freiburgu vítězství

Hoffenheim brankou na poslední chvíli vyhrál ve Freiburgu. Domácí tak nenavázali na přesvědčivou výhru 6:0 z Mönchengladbachu a v tabulce se po patnáctém kole mírně propadnou. I proto, že jinak spolehlivý Vincenzo Grifo zahodil penaltu. Naopak Hoffenheim svého soupeře přeskočil a klidně může nakonec přezimovat na pohárové příčce.

Už v úvodní minutě málem rozvlnil síť Munas Dabbur, ale netrefil. Mrzet ho to mohlo jen necelých 120 sekund, protože pak přihrál Davidu Raumovi, který pelášil s balonem až do soupeřova vápna, kde místo přihrávky volil razantní střelu, na kterou Mark Flekken nedosáhnul - 0:1.

Odpovědět se ještě v téže desetiminutovce pokusil Maximilian Eggestein. Jeho pokus byl ovšem slabý.

V 16. minutě si domácí Philipp Lienhart hlasitě oddychnul, že rozhodčí Frank Willenborg sáhnul po jeho hraní rukou do kapsy pouze pro žlutý "kartonek". Hned po uplynutí první dvacetiminutovky posadil Vincenzo Grifo svůj pověstný centr od rohového praporku neomylně na hlavu Nica Schlotterbecka, jenž si v takových situacích povětšinou libuje - 1:1.

Překlopit misky vah na stranu Freiburgu mohl záhy Lucas Höler. Oliver Baumann jeho střelu musel krýt. Jednička ve službách hostujícího výběru musela znovu do akce po pokusu Kevina Schadeho. Zbytek poločasu se musel obejít bez vyložených příležitostí.

V tom druhém se muselo čekat celých patnáct minut, než Kramarić poslal svůj přímý kop mimo tři tyče. Následně se Christian Günter poroučel v pokutovém území Hoffenheimu po kontaktu s Kevinem Akpogumou na zem. Jasná penalta, kterou ovšem gólman Grifovi vyrazil a dorážející Schade byl natolik překvapený, že také nedal! David Raum pak našel Christopha Baumgartnera, jenž hlavičkoval nad břevno freiburské svatyně.

Ten samý fotbalista byl za čtyři minutky přesnější, avšak Flekken vyrazil do bezpečí. To už byl na hrací ploše i Pavel Kadeřábek, který pomohl hru hostů rozhýbat. V závěrečné desetiminutovce si spolu se svými spoluhráči i koučem oddychnul, protože Oliver Baumann skvěle vychytal Lukase Küblera. Díky tomu mohl Chris Richards oslavit v poslední minutě nastavení vítězný gól, když David Raum výtečně nacentroval od rohového praporku a Janik Haberer nezvládnul jeho bránění - 2:1.

Freiburg se v týdnu představí na Stadion An der Alten Försterei, kde hraje Union Berlín. Hoffenheim zajíždí do Leverkusenu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele