17. kolo
19.12.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Kevin Schade (© AFP)

Freiburg se po výhře nad Leverkusenem vyhoupl na třetí místo

Přímá bitva o podzimní třetí příčku v tabulce vyšla lépe Freiburgu, který rozhodl o výhře nad Leverkusenem až v závěrečných pasážích zápasu. Ten pomalu a jistě spěl v podstatě ke spravedlivé remíze, avšak domácím se přece ještě povedlo vydolovat všechny body. Hosté tak přišli o svoje postavení v průběžném pořadí, a to právě na úkor aktuálního protivníka.

Domácí vstoupili do tohoto utkání hodně zostra, už v 1. minutě se na zadní tyčce zjevil zcela osamocený Nico Schlotterbeck, avšak z blízkosti na brankáře Hrádeckého nevyzrál. O pár chvil později zahrozil také jeho spoluhráč Höler a Hrádecký se musel činit. A ve 24. minutě zpoza šestnáctky slušně napřáhl pravačkou Günter, nicméně jeho pokus minul hostující bránu.

Ve 33. minutě se už Breisgau-Brasilianer dočkali určitě zasloužené odměny. Sallai centrem hledal ve vápně Čonga, ten se snažil zakončovat, rukou zahrál bránící Frimpong a sudí Cortus neváhal nařídit pokutový kop. K němu se postavil Grifo, jenž si počínal jakožto exekutor dost suverénně a drze, důležité však pro něj bylo, že dloubák po panenkovsku byl dobrým řešením.

Bayer do této chvíle působil hodně neškodným dojmem, až tenhle okamžik ho přece vybudil k trochu větší aktivitě. A krátce před obrátkou se přece propracoval k vyrovnání stavu. Wirtz poslal pas od rohového praporku na Andricha, ten ještě nehlavičkoval zdárně, balón přizvedl domácí bek Kübler, Tah ho pak nůžkami směroval k Aránguizovi, který již úspěšně tečoval.

Druhý poločas byl podstatně méně zajímavější než ten první, oba týmy se do šancí s nějakou větší dávkou pravidelnosti nedostávaly, přesto na řadu ještě jedna změna skóre přece přišla. A to pro Leverkusen v poměrně nevhodnou dobu, konkrétně v 84. minutě, to když se Freiburg prosadil zásluhou Schadeho, jemuž se u bližší tyče zdařilo využít dlouhé pobídky Demiroviće.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Líbila by se mě v tomto zápase jednička a v 19. dvoječka.

Reagovat
smazaný uživatel

18. .

Reagovat
smazaný uživatel

1. část splněna. Kdo donutil opisovače změnit kurz???

Reagovat
agniezska68

Dvojka bude,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele