2. kolo
21.08.2021 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lukas Nmecha (© AFP)

Wolfsburg zásluhou pozdní trefy odváží všechny tři body z Berlína

Vlci v hlavním městě Německa prohráli naposledy v dubnu 2017. Tentokrát museli proti Staré dámě otáčet skóre, o což se postaral Felix Nmecha, letní posila z Manchesteru City.

V 6. minutě se do první solidnější šance dostal Maxence Lacroix, když nasměroval Arnoldovu pobídku těsně vedle tyče. Následně se osmělil Dodi Lukebakio, ale příznivce Herthy nepotěšil. Krátce před vypršením úvodní dvacetiminutovky o sobě dal vědět obávaný Wouter Weghorst. Jeho hlavička po výtečném centru z levé strany gólem neskončila, nebož Alexander Schwolow předvedl skvělý zákrok. První poločas více zajímavého nepřinesl.

Holandský forvard spálil hned po změně stran naprostou tutovku, když z hranice malého čtverce minul zařízení. Ve 49. minutě si zpracoval balon Stevan Jovetić a jeho pokus musel muž v rukavicích vyrazit pryč. V době, kdy byla odehrána hodina hry, dostali domácí příležitost zahrávat penaltu, jelikož John Brooks fauloval Dodiho Lukebakia, což potvrdil i videorozhodčí. Pokutového kopu se ujal sám faulovaný a střílel do pravého dolního rohu, zatímco gólman skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 1:0.

Ovšem ve čtyřiasedmdesáté minutě vysunul Xaver Schlager kolegu Ridleho Bakua, jenž mířil z úhlu přesně k pravé tyči - 1:1.

V té době už byl na trávníku i pozdější hrdina Nmecha. Ještě předtím, než přišla jeho chvíle, se připomněl Lukebakio. Tentokrát však mířil až příliš přesně. Poté cílil jenom do boční sítě Santiago Ascacíbar. Se svou další hlavičkou neuspěl ani Maxence Lacroix. Avšak v 88. minutě přiletěl do vápna dlouhý aut, který Brekalo přiťuknul Felixi Nmechovi, jehož střela pravačkou z první skončila za Schwolowovými zády - 1:2.

Svěřenci Pála Dárdaie, z nichž Vladimír Darida zůstal pouze na lavičce, měli už jen velmi málo času na případné vyrovnání. Prohráli tedy i druhý zápas, což není dobré ani proto, že za týden zajíždějí do mnichovské Allianz Areny. Wolfsburg oproti tomu přivítá doma RB Lipsko, které v tomto kole čtyřmi zásahy sestřelilo Stuttgart.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele