31. kolo
24.04.2022 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Záchranářský souboj mezi Herthou a Stuttgartem vyšel lépe pro domácí

Jelikož Vladimír Darida strávil na trávníku 74. minut, sledoval druhou branku už jenom z lavičky. V každém případě platí, že jeho současný zaměstnavatel si na VfB vytvořil čtyřbodový náskok, což za aktuální konstelace stačí na patnáctou příčku.

Olympijský stadion zažil velikou radost už ve 4. minutě. Marvin Plattenhardt nacentroval z levého křídla na Davieho Selkeho, který ve skluzu ze vzdálenosti nějakých šesti metrů překonal Floriana Müllera - 1:0. Nutno dodat, že všechno musel posvětit videorozhodčí. Další střela patřila Wataru Endovi, jenže Marcel Lotka se přelstít nenechal.

Ve zbývajících minutách první půle těžila "Stará dáma" z těsného vedení, zatímco svěřenci Pellegrina Matarazza jen složitě hledali cestičku k ohrožení svatyně. Chris Führich sice ve 38. minutě prostor mezi třemi tyčemi trefil, nicméně gólman míč pevně sevřel v náručí. V nastaveném čase ještě odmítnul zdvojnásobit vedení své družiny Lucas Toussart, neboť cílil pouze do boční sítě.

Po změně stran měl hodně blízko k vyrovnávacímu gólu Konstantinos Mavropanos. Místo do šibenice však mířil o kousek nad. V 58. minutě se připomněl Erik Thommy. Rána mu úplně nesedla, takže Lotka nechal děkovat. Následně si hráči klubu z Bádensko-Württemberska mysleli, že budou zahrávat po ruce penaltu. Zkušený Felix Brych jejich volání nevyslyšel.

V minutě osmašedesáté dobře pálil Peter Pekarík. Nakonec ale přeci jen o kousek minul zařízení. V poslední desetiminutovce si hodně oddychnul Dredryck Boyata, že jeho obranný zákrok nepřinesl vlastní branku a s ní i vyrovnání. V nastaveném čase Ishak Belfodil dostihnul Mittelstädtovu přihrávku, v malém vápně si povodil Ita s Müllerem a po jednoduché zasekávačce zblízka stanovil konečné skóre tohoto klání - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele