7. kolo
02.10.2021 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg vyzrál i na Herthu a drží neporazitelnost

Devětadvacátého prosince oslaví Christian Streich deset roků v pozici hlavního kouče klubu Bádensko-Württemberska. V té době už bude hrát na novém SC-Stadionu. Ale ještě důležitější je, že šestapadesátiletý kouč má klubu evidentně pořád, co dát. Po sedmi kolech nové sezony drží příčku zajišťující účast v Lize mistrů. Naopak Pálu Dárdaiovi se po opětovném usazení na lavičku Staré dámy nedaří navázat na výkony ze sezony 2016/2017, kdy z toho bylo v celkovém součtu šesté místo.

V 9. minutě hlavičkoval hostující Lukas Kübler, avšak jeho bývalý spoluhráč Alexander Schwolow balon bez větších potíží lapil. Následně o sobě dal vědět Suat Serdar, jenž v závěru své přímočaré akce minul zařízení. Následně dostali domácí výhodu přímého kopu. Jeho exekuce se ujal Stevan Jovetić a brankář Flekken musel vyrážet nad břevno.

V 17. minutě centroval od rohového praporku na bližší tyč Christian Günter a Philipp Lienhart se dokázal prosadit, třebaže hlavičkoval zády k bráně - 0:1. Odpovědět se pokusil Marvin Plattenhardt, ovšem jeho ráně z přímého kopu přeci jen chyběla větší přesnost. Při další střele stejného hráče platilo de facto to samé, ačkoli tady už to bylo opravdu jen o centimetry. Po půl hodině hry se hlavama srazili Selke a Schlotterbeck, což si u obou vyžádalo šití. Co se brankových příležitostí týče, do poločasového hvizdu zkusil štěstí akorát Lucas Höler, jenže neúspěšně. Necelých 120 sekund po startu druhého poločasu málem využil zmatků v obraně berlínského celku Jeong Woo-yeong.

V 70. minutě Maximilian Mittelstädt přihrál z levé strany z voleje do vápna, kde měl před sebou Krzystof Piatek tváří v tvář Marku Flekkenovi velice snadnou úlohu - 1:1. Hertha vycítila příležitost a už za minutu se mohla ujmout vedení, kdyby ovšem Jurgen Ekkelenkamp nemířil pouze do břevna. Řada byla tedy znovu na hostech a ti svou další možnost využili.

Christian Günter opět centroval od rohového praporku, načež balon propadnul k Nilsi Petersenovi, který čerstvě přišel na hřiště a jehož zakončení přes hlavu dopadlo na místo určení - 1:2. Po rozehrávce vletěl do soupeřovy šestnáctky Suat Serdar, ale přestřelil. V poslední minutě ještě výborně převzal míč Mittelstädt, nicméně body svému týmu nezařídil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele