15. kolo
11.12.2021 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Davie Selke (© AFP)

Hertha vyzrála na Bielefeld a potřetí v řadě dosáhla na body

Kouzlo Tayfuna Korkuta zatím funguje. Hertha si doma poradila s Bielefeldem 2:0, ovšem pořád se však nachází nebezpečně blízko sestupových vod. Na druhou stranu asi není nutno zvlášť připomínat, že zrovna die Arminen setrvávají na předposlední pozici.

První velká šance se na Olympijském stadionu zrodila v 11. minutě. Hlavičku Niklase Starka lehce tečoval Joakim Nilsson, díky čemuž skončila vedle pravé tyče. Následně mířil přímo na Stefana Ortegu domácí Suat Serdar. Ten samý fotbalista pálil zblízka po šikovné Jovetićově patičce po úvodní čtvrt hodině znovu. Brankář už byl ze hry, ale na čáře jej zastoupil Cédric Brunner.

Po následném rohovém kopu uviděl Vladímír Darida žlutou kartu. Hráčům obou celků nešlo upřít snahu, ale žádné vyložené šance se jaksi nedostavovaly, až do sedmatřicáté minuty, ve které tvrdě pálil Darida a nejistý Ortega měl plné rukavice práce. Poté Santiago Ascacibar skvěle posunul na Stevana Jovetiće, který z voleje po zemi skóroval. Co to ale bylo platné, když si nepohlídal ofsajdovou hranu?

V 53. minutě posunul aktivní Ishak Belfodil kulatý předmět Jovetićovi, jehož halfvolej se zastavil až v pravé šibenici - 1:0. Černohorský forvard tak navázal na týden starý duel se Stuttgartem, ve kterém se prosadil hned dvakrát. Střelec branky se zanedlouho osmělil znovu, avšak Stefan Ortega s tímto pokusem mnoho nepříjemností neměl.

V 65. minutě propadnul míč na zadní tyč k Florian Krügerovi, jenž místo vyrovnání cílil pouze do boční sítě. Poté neprostřelil obranný val před sebou Belfodil. V 85. minutě pobídnul Jovetić kolegu Piateka, jenž brankáře Arminie neprostřelil. Zastoupit jej tedy musel až v samotném závěru Davie Selke, když vyprodukoval skákavou střelu z hranice šestnáctky - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele